BADENYMFE: Forbundslederen er glad i å bade hele året.

- En av de viktigste kampene etter ferien er politiets beredskapsevne

Forbundsleder Unn Alma Skatvold liker å bade gjennom alle årstider, og lar seg ikke skremme av kalde badetemperaturer - eller pensjonsforhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Leder for Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold

Det har vært et intenst år for lederen av Politiets Fellesforbund, med saker som varsling, pensjon og beredskap, for å nevne noe.

Slikt blir man engasjert av, forteller Unn Alma Skatvold.

- Vi er en liten etat så medlemmene kommer nære, sier hun.

Når ferien er over venter flere store kamper.

- Politiets beredskapsevne vil bli en av de viktigste. Hva skal være politiets rolle fremover og hvordan rustes vi for det både på kort og lang sikt. Så må det stilles noen spørsmål med hvem som fatter beslutninger i etaten og hvem det lyttes til. Får for eksempel det politifaglige nok og riktig plass når beslutninger tas? spør hun.

- Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

- Ferie for meg er å gjøre noe annet enn ellers. Og å gjøre det jeg ellers i året tenker jeg får gjort for lite av. Jeg leser mer, er mer med venner, fikser noe hjemme, besøker familie, sykler, padler og tar det litt som det kommer uten å ha hver dag planlagt som ellers i året.

- Hvor reiser du på ferie?

- På sommeren mest i Norge, hvert år til Hitra og Bogøya. Bogøya er sommerfavoritten, ei knøttlita øy lengst ut i havgapet i Trøndelag. Så skal jeg være mer hjemme på Ørje i år- reise hjem på en måte.

- Hvorfor er det så viktig å ta ferie fra jobben?

- Jeg tror at å få tømt hodet litt og tenkt på annet enn jobb gjør at det er plass til mer når du starter igjen. Vi er som batterier, må lades opp av og til.

- Leser du mail fra jobben i ferien?

- Ja dessverre, jeg må innrømme at jeg gjør det, men ikke hver dag!

- Hva er dine sommerfavoritter?

- Bok og pledd. Sykkel, jordbær, stauder og kald drikke. Familie og venner- og sene kvelder med solnedganger lengst uti havet.

- Hva er akseptabel badetemperatur for deg?

- Jeg liker skikkelig godt å bade i kaldt vann, og bader gjennom hele året. Det gir både ro og mestringsfølelse så det meste er akseptabelt faktisk.

- Ferskvann eller saltvann?

- Jeg kommer fra ei øy, Hitra, så absolutt saltvann.

Powered by Labrador CMS