Aking

Her aker Trønderpolitiet på politiskjold

Vinnerlaget fra Operasjonssentralen avviser påstander om akejuks. - Ingen prepping av skjoldene her, nei!

Publisert

Klokken 04.30 om natta den 8. februar satte 12 politifolk fra Trondheim utfor akebakken, med politiskjold som akebrett. 

Den noe alternative akekonkurransen kom i stand da Kristine Stølen, politibetjent ved Heimdal politistasjon, og hennes makker, fant ut at de skulle utfordre vaktlaget på Heimdal til akekonkurranse. 

- Vi fant ut at lettskjoldene måtte egne seg bra, siden de er glatte under. Vi tenkte at vi kunne få litt fart på dem, sier Kristine Stølen, til Politiforum. 

Ryktene om akingen nådde også innsatslederen i Trondheim sentrum og operasjonssentralen, og dermed var de til slutt 12 politifolk i konkurransen. 

Det var Adresseavisa som først omtalte saken. 

Klare regler

AKTE: Kristine Stølen, politibetjent på Heimdal politistasjon.

Akingen fant sted i en bakke i Trondheim, som er stengt for trafikk. Men det ble satt klare regler for hvordan konkurransen skulle gjennomføres. 

- Det var ikke lov til å preppe skjoldene på noe vis. Vi mistenkte at det var noen vinnerskaller nede i sentrum som kunne forberede seg godt, så da måtte vi sørge for at de ikke fikk noen fordeler, sier Stølen. 

Hun legger til at akekonkurransen ikke gikk ut over beredskapen i området, siden det var to patruljer ute som ikke var med på konkurransen. 

- Så det gikk ikke utover normal drift. Det var en rolig siste del av vakta. Men vi valgte også bakke et sted det var raskt å rykke ut fra, hvis det skulle skjedd noe, sier Stølen. 

Anklages for akejuks

Da alle politiskjoldene hadde rast over målstreken var det Operasjonssentralen som stakk av med seieren. 

- Vi hadde to heat, så en fra hvert makkerpar kunne konkurrere en gang hver. Operasjonssentralen vant begge heatene. Så vi mistenker dem for å ha preppa skjoldene. De hadde en bra hastighet og kom inn med en god margin på nummer to, sier Stølen lattermildt. 

Hun legger til at deltakerne fra Operasjonssentralen har sagt at de vil ha seg frabedt å bli anklaget for akejuks. 

- Men når de vinner begge heatene overlegent kan det hende de ikke blir invitert igjen. Vi kjenner at vi har lyst til å vinne, ler Stølen. 

Avkrefter juks

Håkon Postholm, politibetjent ved Operasjonssentralen, avkrefter derimot at de har jukset. 

- Ingen prepping av skjoldene her, nei! Jeg har hørt de påstandene, men jeg kan avkrefte ryktene om talglys og glider, sier han. 

- Her var det bare godt linjevalg, ispedd litt skitne knep, legger han til. 

Tanken bak akekonkurransen var å få inn litt humor i en arbeidshverdag som ellers har mye alvor. 

- Det er mye alvor og alvorlige hendelser som preger jobben vår. Derfor er det godt å løsne opp litt og leke seg litt innimellom, sier Kristine Stølen.

Konkurransen har også fått internasjonal oppmerksomhet, og er blant annet omtalt i Sky News og Euronews

- Det er veldig artig, sier Postholm. 

Powered by Labrador CMS