Politimester Ellen Kathrine Hætta i Finnmark på den norskrussiske grensestasjonen i Storskog.

Politimesteren i Finnmark vil begrense russiske sjøfolks bevegelser på land – får liten støtte

Politimesteren i Finnmark får liten støtte til forslaget om å hindre at russiske sjøfolk får gå fritt når de går i havn i fylket.

Publisert

På grunn av krigen i Ukraina og økt spenning i Europa ønsker politimesteren Ellen Katrine Hætta å hindre at russiske sjøfolk får gå fritt når de går i havn i fylket. Hun har foreslått å endre det geografiske området for landlov i Sør-Varanger kommune og Båtsfjord kommune, men møter liten støtte.

Ifølge NRK har det kommet inn seks høringsuttalelser til forslaget om å redusere områdene der russiske sjøfolk kan bevege seg i Kirkenes og Båtsfjord.

Alle som har svart, sier nei til politimesterens ønske. Uttalelsene kommer fra Sør-Varanger kommune og bedrifter som har russiske fiskebåtrederier som kunder.

På grunn av sanksjonene som er innført mot Russland etter at de gikk til krig i Ukraina, kan russiske fiskefartøy kun anløpe tre norske havner: Kirkenes, Båtsfjord og Tromsø. I Kirkenes og Båtsfjord kan russiske sjøfolk bevege seg i sentrum og litt til.

I Tromsø kan de fritt bevege seg i hele kommunen. Politiet ønsker å begrense disse områdene kraftig i Båtsfjord og Kirkenes. Begrunnelsen er et økt behov for sikkerhet og kontrollvirksomhet.

Powered by Labrador CMS