Benny til topps i NM

– Benny sier aldri nei og går aldri lei, forteller en stolt eier Johan Sund Eliassen fra Sør-Vest politidistrikt.

Publisert

Politihunden Benny nådde toppen under Norgesmesterskapet for politihunder i september. Benny jobbet hardt gjennom øvelsene i Sarpsborg, og slo til slutt de andre patruljehundene med sin poengskår på 874 poeng. Ifølge Eliassen var det ingen selvfølge at Benny skulle vinne.

– Det var mange dyktige patruljeekvipasjer med i konkurransen, og da er det desto mer kjærkomment å vinne. Det viser at man gjør noe rett, sier han.

Ifølge politioverbetjent Eliassen vant de ingen av hovedøvelsene, men styrken til Benny var at han gjorde det jevnt bra i alle kombinasjonene, forteller matfar.

Politihunden Benny.
Politihunden Benny.

Benny

Alder: 8 år

Rase: Malinois

Jobb: Patruljehund i Sør-Vest PD

Favorittmat: Leverpostei

Favorittleke: Kong

– Bennys beste egenskaper er at han er jevn i alle øvelser, forteller Eliassen.

Mesterskapet ble i år arrangert av Østfold Politis Tjenestehundeklubb. Klubben valgte å slå sammen mesterskapet for patruljehunder med narkotikahunder, som gjennomførte øvelsene ved Kalnes videregående skole i Sarpsborg. Politihundene fikk prøve seg i øvelser som feltsøk, lydighet, motprov, miljøangrep, bilangrep og avbrutt angrep.

– At man har det gøy med hunden sin, og sånn sett at hunden liker å jobbe med meg, betyr alt. Er det gøy med hunden er det alltid lettere å få ham til å prestere, sier han.

Benny er en åtte år gammel Malinois, og har tidligere vært narkotikahund, i tillegg til å være lavinehund – en firbent med mange talenter, som ifølge politioverbetjenten også er en flott familiehund.

– Det er en glede å ha ham med seg. Han er veldig motivert og glad i å jobbe. Benny sier aldri nei og går aldri lei, forteller eier Eliassen.

Noe han håper kan endres, er antall deltakere i konkurransen.

– Jeg synes nivået var bra, men det som var litt skuffende, var at det ikke var så mange som var med, sier han.

Eliassen mener det å delta i NM er gratis trening og en god øvelse i å måtte prestere og løse oppdrag. Det, og å få muligheten til å være sosial med andre politibetjenter med tjenestehund. I år fikk man ekstra utbytte da både narkotikahundene og patruljehundene konkurrerte under samme NM, sier han.

– Det var fint å få samarbeid på tvers, avslutter han.

LES OGSÅ: Eos (10,5) har funnet ranere, vunnet NM for politihunder og blitt helt i barnebok

Powered by Labrador CMS