POLITIHUMOR

Hageslangen som ble borte

Fortellingen om et mystisk tyveri og en heseblesende biljakt.

Publisert

Denne historien fant sted i Namsos en gang på 1990-tallet. Tidlig en søndag formiddag kom det en melding fra et boligområde i Namsos sentrum, hvor melder fortalte om en bil som snoket i nabolaget. Hverken jeg eller makker, som var de to eneste på vakt i distriktet, hadde noe særlig tiltakslyst. Melder ble imidlertid beroliget med at vi skulle «se på saken».

Kort tid etter ringte melder igjen. Denne gangen var vedkommende svært oppskjørtet og fortalte at folkene i den tidligere omtalte bilen hadde stjålet hageslangen deres! Mannen i huset lå på hjul etter gjerningsmennene, og kravet om aksjon fra politiet var klart og tydelig.

Jeg sa til makker at jeg kunne kjøre en tur for å se på dette. Sannsynligvis dreide det seg om en bagatell eller misforståelse som kunne ordnes på stedet.

Anvist på riktig sted av melder, fant jeg bilen i Namsos sentrum. Nå skulle vi få hageslangen tilbake til sin rettmessige eier. Jeg kjørte opp bak bilen og satte på blålys og sirene for å stanse den, men da ga bilen bånn gass og kjørte i full fart sørover mot Steinkjer.

Etter fem-seks mil med hasardiøs kjøring fikk vi stanset bilen med spikermatte litt før Steinkjer. Vi tauet den inn og ransaket bilen. Der fant vi 250 gram amfetamin – et stort beslag i vår målestokk.

Hageslangen var imidlertid ikke å se, og jeg tok kontakt med melder som hadde forklaringen på hvor den hadde blitt av: Svigermor hadde nemlig også sett den snokende bilen, og satte hageslangen trygt i garasjen.

Likevel: Den pågående melderen og en hageslange som ikke var borte, ga oss et betydelig narkotikabeslag.

Powered by Labrador CMS