Illustrasjonsfoto av CS-gass, også kalt tåregass.
Illustrasjonsfoto av CS-gass, også kalt tåregass.

Politihumor

Gass-test til besvær

En av de eldste og mest erfarne juristene kom plutselig krabbende på gulvet ut av kontordøren sin mens han hostet og harket. Det var ingen annen utvei enn å bekjenne sine synder.

Publisert

Jeg var ganske fersk i etaten og hospiterte på etterforskningsavdelingen på Grønland Politistasjon. Mellom gjøremålene en sen høstkveld, fant jeg frem en håndholdt beholder med CS-gass som jeg hadde fått tak i.

Denne er tiltenkt brukt i massetjeneste (MIK), men av ukjente årsaker hadde jeg tenkt at den også kunne være hendig på et kontor. Litt lenger bort i gangen hadde jeg en kollega som sjelden sier nei til en utfordring, la oss kalle ham «Karl».

Jeg tok med CS-gassen til kontoret hans og spurte ham om han trodde den hadde noe særlig effekt.

Det ene tok det andre og med noe overtalelse ble jeg enig med Karl om at jeg skulle teste gassen på ham. Jeg fjernet sikringen og førte beholderen tett mot ansiktet hans før jeg presset på utløseren. Jeg holdt utløseren inne til beholderen var tom og brøt ut i latter da jeg så ansiktet til Karl. Det var ikke helt ulikt ansiktet til en person som holder hodet ut av en bilrute i høy hastighet. Gassen hadde naturlig nok god effekt og jeg hjalp Karl med å komme seg gjennom en rekke stengte dører, og ut i frisk luft.

Da latteren hadde lagt seg og Karl hadde tømt tårekanalene sine bestemte jeg meg for å vende tilbake til arbeidet. Da jeg kom opp i etasjen hvor gassen var sluppet ble jeg møtt av et åsted av dimensjoner. Gassen hadde naturlig nok spredt seg, og en av de eldste og mest erfarne juristene kom krabbende på gulvet ut av kontordøren sin mens han hostet og harket.

Flere av dørene sto på vidt gap og personer som satt i avhør var i ferd med å bli evakuert ut av politihuset. Flere personer hadde kjent på et voldsomt ubehag og man fryktet en eller annen form for gasslekkasje av ukjent karakter. Man kan bare tenke seg alle verstefallsteoriene som surret i hodene til folk.

Det var dessverre ingen annen utvei enn å bekjenne sine synder for å få normalisert situasjonen. Lettelsen over å slippe å evakuere hele politihuset overskygget en liten stund tanken om hva slags idiot som hadde benyttet gass innendørs. 

LES OGSÅ: Bikkja som ikke slapp

Powered by Labrador CMS