FIRKLØVER: Robin Schaefer, Eva Birkenfeldt Ragde, Asbjørn Rachlew og Espen Molland er tidligere vinnere av Politiforums Ærespris.
FIRKLØVER: Robin Schaefer, Eva Birkenfeldt Ragde, Asbjørn Rachlew og Espen Molland er tidligere vinnere av Politiforums Ærespris.

Send inn nominasjoner til Æresprisen

Flere gode nominasjoner til Politiforums Ærespris har kommet inn, og det er fortsatt mulig å nominere din kandidat. Fristen er søndag.

Publisert

Politiforums Ærespris skal deles ut for femte gang, i januar. Prisen ble opprettet i 2015, og går til en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen. Den kan også tildeles for et langvarig engasjement som politiansatt.

– Vi har fått inn flere gode kandidater til Politiforums Ærespris, men vil gjerne ha flere! Fristen går ut på søndag, så om du kjenner en person som kan være aktuell, håper vi at du nominerer vedkommende, sier Erik Inderhaug, juryleder og redaktør i Politiforum. 

I fjor fikk vi inn 19 nominasjoner fra 11 politidistrikter og særorganer. Fjorårets vinner ble politiførstebetjenten Espen Molland, som fikk prisen for sitt 12-årige arbeid i ungdomsgruppa i Sandefjord, hvor han har gjort «en ekstraordinær innsats for barn og ungdom, og deres foreldre». 

Året før gikk prisen til drapsetterforsker og mangeårig politiforsker Asbjørn Rachlew. Den gangen kom det inn 29 nominasjoner, som var rekordhøyt.

Politiforums ærespris - Statutter

 • Æresprisens formål er å hedre og løfte fram en enkeltperson som har gjort en
  ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen.
 • Vedkommende skal gjennom sine handlinger og/eller holdninger ha hatt
  særlig betydning for politiet og/eller publikum på lokalt, regionalt eller
  nasjonalt nivå.
 • Æresprisen kan også tildeles personer for et langvarig engasjement som
  politiansatt.
 • Kun politiansatte eller tidligere politiansatte kan nomineres til Æresprisen.
 • Prisen består av en synlig hedersbevisning og et gavekort på 10.000 kroner. 

  Les Politiforums statutter i sin helhet her.  

– Vi håper selvsagt å nå opp mot antallet nominasjoner fra i forfjor, og kanskje til og med toppe det i år. Og kandidatene fi nnes. Vi vet at det er mange ansatte ute i politiet som gjør en fantastisk jobb, men vi trenger hjelp for å finne fram til dem. Hvis du har en kollega du synes fortjener heder, vil vi derfor gjerne at du nominerer personen, sier Inderhaug.

I tillegg til Inderhaug, består juryen av Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, og politibetjent Gunn Hege Høgberg i Oslo politidistrikt.

Dersom du vet om en person som kan være en god kandidat til Politiforums ærespris, send inn en nominasjon på e-post, med navn, kontaktinformasjon og begrunnelse.

Fristen for å sende inn nominasjoner er søndag 1. desember. Deretter vil juryen gå gjennom nominasjonene, og velge ut fem urangerte favoritter. Disse vil bli presentert i vår desemberutgave og på Politiforum.no. 

LES OGSÅ: Hun er de dødes stemme

Slik nominerer du

 • Vi trenger navn og kontaktinformasjon både til deg og
  personen du nominerer.
 • Du må også gi en begrunnelse – hvorfor velger du å
  nominere akkurat denne personen?
 • Nominasjonen må være i tråd med Æresprisens statutter.
 • Send oss nominasjonen på e-post [email protected] eller
  som brev til Politiforum, Gjerdrums vei 4, 0484 Oslo. 
 • Vi må ha nominasjonen i hende senest 1. desember.