Asbjørn Rachlew fikk Æresprisen for ett år siden. Hvem bør få den for 2018?
Asbjørn Rachlew fikk Æresprisen for ett år siden. Hvem bør få den for 2018?

Send inn din kandidat til Politiforums Ærespris

Har du en god kandidat til Politiforums Ærespris? Send inn din nominasjon nå!

Publisert

For fjerde år på rad skal Politiforums Ærespris deles ut. Prisen, som ble opprettet i 2015, går til en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen, eller kan tildeles for et langvarig engasjement som politiansatt.

I fjor kom det inn rekordmange 29 nominasjoner til prisen, som til slutt gikk til drapsetterforsker og mangeårig politiforsker Asbjørn Rachlew.

– Vi vet at det finnes mange gode kandidater ute i etaten, men er avhengige av hjelp for å finne alle. Jeg håper derfor at våre lesere trekker frem gode kolleger som fortjener en ekstra honnør for ekstraordinær innsats, sier redaktør Ole Martin Mortvedt, som også er juryformann.

NOMINÉR DIN FAVORITT NEDERST I SAKEN

Med seg i juryen som til slutt skal kåre årets vinner, har han Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, og politibetjent Gunn Hege Høgberg i Oslo politidistrikt. Juryleder Mortvedt håper juryen får mange gode kandidater å velde mellom.

Politiforums Ærespris

Tidligere vinnere:

2015: Robin Schaefer

2016: Eva Ragde

2017: Asbjørn Rachlew

  • Æresprisens formål er å hedre og løfte fram en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen.
  • Vedkommende skal gjennom sine handlinger og/eller holdninger ha hatt særlig betydning for politiet og/eller publikum på lokalt, regionalt eller nasjonalt nivå.
  • Æresprisen kan også tildeles personer for et langvarig engasjement som politiansatt.
  • Kun politiansatte eller tidligere politiansatte kan nomineres til Æresprisen.
  • Prisen består av en synlig hedersbevisning og et gavekort på 10.000 kroner.

– Hvis du vet om en person som du tenker kan være en god kandidat til Politiforums Ærespris, håper vi at du tar deg tid til å nominere vedkommende. Vi trenger navn, kontaktinformasjon og begrunnelse, sier han.

Nominasjonene må være Politiforum i hende innen søndag 2. desember. Deretter vil juryen gå gjennom nominasjonene, og velge ut fem urangerte favoritter som presenteres i vår desemberutgave og på Politiforum.no. På nettsiden kan leserne selv stemme fram sin favoritt, som vil telle som den femte jurystemmen når den endelige vinneren skal kåres.

For å nominere noen til Æresprisen, fyller du ut skjemaet under.

Vi trenger navn og kontaktinformasjon både til deg og til personen du nominerer. Nominasjonen må være i tråd med Æresprisens statutter.

Send oss nominasjonen i skjemaet under, på e-post til [email protected] eller i brevs form til: Politiforum, Møllergata 39, 0179 Oslo