Politietterforskeren byttet ut uniformen med landslagsdrakt: – Utrolig stas!

Politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz fra Oslo politidistrikt representerte Norge i VM i hinderløp. 

LANDSLAGET: Her står (fra venstre) Espen Berget, politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz og Johan Ingemarsson, trioen som gjennomførte teamløpet under VM i hinderløp i Belgia.
Publisert Sist oppdatert

Til daglig har Gertz sitt virke som etterforsker på økonomiavsnittet på Manglerud i Oslo-politiet. Tidligere i høst la han igjen politiuniformen hjemme da han representerte Norge i det første offisielle verdensmesterskapet i hinderløp – «obstacle course racing» (OCR) på engelsk.

– Det var utrolig stas å være med! Å ta på seg landslagsdrakten og løpe, er noe helt annet enn å løpe privat. Da banker hjertet litt utenpå. Det største jeg har oppnådd sportslig er å bli tatt ut på landslaget, sier 30-åringen.

Han tror bakgrunnen hans som ivrig løper og klatrer på hobbybasis har gitt ham gode forutsetninger for å lykkes i OCR – en konkurranse som ligner mer på militære hinderløyper og har fellestrekk med TV-konseptet «Ninja Warrior.

– OCR er en sport som få har hørt om. Den nok er større i utlandet enn i Norge, men den er i vekst her til lands. Det er et terrengløp med en del forskjellige hindre eller utfordringer underveis, forklarer Gertz.

Politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz.

I VM, som ble arrangert i Genk i Belgia, konkurrerte deltakerne i fire øvelser: Hoveddistansen på 15 kilometer, et kortere løp på tre kilometer, en lagøvelse og sprintdistansen 100 meter. I sistnevnte løp satte politietterforskeren likså godt norsk rekord.

– Det er det eneste av løpene som er standardisert, og det er derfor man kan snakke om rekord der. Jeg løp på 41,2 sekunder, og verdenstoppen ligger på rundt 26 sekunder, så det er et stykke unna. Men jeg har tro på at jeg skal klare å senke tiden min ytterligere, sier Gertz.

Selv ble han bitt av basillen så sent som i fjor, og har siden deltatt både i NM, uoffisielt VM og i Europamesterskapet tidligere i år. Under EM i juni gikk det ikke så bra som han håpet, og han skrudde derfor ned forventningene i forkant av VM.

– Det gjorde at jeg presterte over forventningene mine på hoveddistansen 15 kilometer, som er den distansen jeg satser på. Jeg fikk tatt ut det jeg hadde, og føler selv jeg aldri har gjort et bedre løp, sier Gertz.

Politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz representerte Norge i VM i hinderløp.
Politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz representerte Norge i VM i hinderløp.
Politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz representerte Norge i VM i hinderløp.
Politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz representerte Norge i VM i hinderløp.
Politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz representerte Norge i VM i hinderløp.

Konkurransen internasjonalt er imidlertid beinhard, og han ble likevel slått av 42. andre deltakere.

– Jeg var også med i teamløpet, og der kom vi på 7. plass. Det gikk godt over forventningene våre, sier 30-åringen.

Han har fått blod på tann etter deltakelsen i VM, og satser videre både mot EM og VM neste år.

– Jeg kommer til å fortsette så lenge jeg har noe å gjøre i norgestoppen. Hovedfokuset mitt kommer nok til å ligge på NM neste år. I år kom jeg på en sur fjerdeplass, to sekunder bak tredelt førsteplass, sier han.

– Du satser mot toppen?

– Ja, det er det jeg har lyst til. Jeg skal fortsette med god og jevn trening gjennom hele vinteren og spisse formen mot neste sommer, svarer Gertz.

Powered by Labrador CMS