TAKTISK: Den taktiske evne og bevisthet har nok tatt seg opp noen hakk hos politiet siden innbruddspunktet ble satt i vinduet i Salangen.
TAKTISK: Den taktiske evne og bevisthet har nok tatt seg opp noen hakk hos politiet siden innbruddspunktet ble satt i vinduet i Salangen.

Taktisk tabbe

Vi gjør et dypdykk i arkivet i denne ukens fredagshumor, og finner et taktisk oppdrag fra før Politiforum fantes på verdensveven.

Publisert Sist oppdatert

Plassert i baksetet på en Ford Mondeo – iført verneutstyr satt jeg og herr lensmannen i Salangen. Foran, som sjåfør, statsadvokat og lensmannsførstebetjent satt Hans-Roar Rasmussen. Som co-pilot den nåværende (for mange år siden, jou.anm) distriktssekretær og daværende lensmannsbetjent Andreas Nilsen.

Planen var klar.

Huset var klart.

Full fart inn på gårdsplassen.

Andreas først ut med noe stort og tungt i høyre hånd, tett fulgt av Hans-Roar. Like etter singler det i glass og de to nevnte stormer inn i stuen. Der stopper de. Huset er forlatt, her er ingen hjemme. Det er helt stille.

En innelåst situasjon

Men vent – i det fjerne høres rop ispedd nordnorsk språkkultur og farge.

Fortroppen snur seg – hvor er baktroppen?

De går ut og hva ser de: en lensmann og en betjent hylende, røde i hodet, fly forbainna, gapende, kjeftende, hoppende og hamrende på de vinduene som kun kan senkes når bilen har tenning - i baksetet på en Ford Mondeo – iført verneutstyr – trangt og j… varmt. Totalt innelåst.

Poenget er: Når de taktiske disposisjoner gjøres – sjekk at bilens barnesikringer ikke er på.