OPPDRAG: Noen oppdrag har en inngang du ikke tror er mulig, skriver Tom Kenneth Aakenes. ARKIVFOTO
OPPDRAG: Noen oppdrag har en inngang du ikke tror er mulig, skriver Tom Kenneth Aakenes. ARKIVFOTO

Oppdrag: Naken kvinne. Med øreklokker

Noen oppdrag har en inngang du ikke tror er mulig, skriver Tom Kenneth Aakenes i Agder politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

Praksisåret hadde akkurat begynt og jeg hadde mine første vakter en nattevakthelg ved Sentrum politistasjon i Oslo. Det var natt til mandag. I bilen var det to veiledere og vi to studentene, og vi kjørte med kallesignalet S21.

Noe riktig hadde vi nok gjort, for vi ble plassert i fremsetene denne vakten. Jeg satt som pikett. Ute i natten kom følgende beskjed fra operasjonssentralen:

«S21, det er 01. Langs på St. Hanshaugen skal det gå en naken, kvinnelig, mørkhudet dverg. Hun skal støtte seg på krykker, og kun være iført bleie og øreklokker. Jeg ville ikke sendt dere dit i utgangspunktet, dette blir for spesielt. Men nå har jeg fått flere meldinger på det samme.»

Nå har jeg vært pappa lenger enn jeg har vært politi, og jobbet mye før jeg begynte i politiet, så jeg var overbevist om at dette var en slags form for «practical joke» fra de to veilederne i baksetet.

Jeg kvitterte oppkallet og sa at vi skulle kjøre opp. Vi var rett ved Bislett stadion, så det var kort vei til stedet. Men før vi kom frem, kom det en ny melding over sambandet. Det var divisjonslederen fra Manglerud. Han var tilfeldigvis i området, og hadde funnet den omtalte kvinnen. Han ønsket at vi skulle ta over.

Jeg for min del begynte å lure på hvor mange de faktisk hadde involvert i denne spøken, for jeg trodde fortsatt ikke på det.

Men, da vi kom fremt til angitt sted stod det faktisk en kortvokst mørkhudet kvinne, som støttet seg til krykker der. Kun iført bleie og øreklokker. Meldingen viste seg å være sann.

Vi pakket henne etter beste evne inn i ett teppe, og løftet henne varsomt inn bak i celledelen av bilen hvor hun satt sammen med min veileder.

Den unge kvinnen ble kjørt til en institusjon like i nærheten. Etter denne natten som politistudent, har jeg siden ikke tvilt på oppdragene som kommer fra operasjonssentralen.

Til å ta historiestafetten videre utfordrer jeg den selvutnevnte Prinsen av Persia, Kaveh R Mokri til å komme med neste historie.

Powered by Labrador CMS