Mopedkjøpet

Historien om en politimann som kjøpte mopeden han avskiltet på stedet. Til info: saken er foreldet.

Publisert Sist oppdatert

En politimann hadde fått som ansvarsområde å følge opp avskiltningsbegjæringer. En dag kom han over en eldre herre som kjørte rundt på en moped som skulle avskiltes. Her gjaldt det å handle raskt – bokstavelig talt. Herren ble stoppet og skiltet skrudd av. Herren hadde ikke særlig god råd, og hadde heller ikke – iflg politimannen – særlig bruk for mopeden lengre uten skilt som den var. De ble derfor enige om at politimannen skulle kjøpe mopeden. Storpungen ble tatt fram og handelen gjort.

Nå sto politimannen der med en moped som var avregistrert. Kollega med maje ble derfor tilkalt, og mopeden ble lastet inn i arrestrommet sammen med den nye eier. Ferden gikk deretter i retning den stolte eiers bopel. Underveis ble fristelsen for stor for den nye eier. Han ville finne ut om han hadde gjort et så godt kjøp som han hadde håpet på. Mopeden ble startet baki maja.

Den fungerte utmerket og etter å ha ruset den en stund, ble arrestrommet fylt av eksos. Det var på tide å stanse mopeden. Nå viste det seg imidlertid at stoppknappen ikke virket. Flere fortvilte forsøk ble gjort mens maja ble gråere og gråere av eksos.

Den nå noe fortvilte og groggy eier fikk en av sine mange lyse ideer. Han trampet mopeden i gir. Samtidig fant bilsjåføren ut at det var på tide å evakuere. Han bremset ned, og mopeden gjorde et byks forover og braste gjennom skilleveggen. Mopeden ble stående og spinne i hullet før den endelig ble kvalt. Sjåføren fikk stanset maja og etter hvert evakuert den bleke og ikke fult så stolte eier. Flere hjelpsomme trafikanter med brannslukkingsapparat stanset og tilbød hjelp, men ble bryskt vinket videre

Jeg antar at denne historien oppklarer et lenge skjult mysterium om det mystiske hullet i skilleveggen i maja som ingen hadde kjennskap til.

Til orientering er saken såpass gammel at den er foreldet.

Powered by Labrador CMS