Operatøren på bildet er ikke «Terje» fra historien. Gjentar: ikke «Terje». Men det kan godt være det var i disse omgivelsene den omtalte treningsøkten fant sted.
Operatøren på bildet er ikke «Terje» fra historien. Gjentar: ikke «Terje». Men det kan godt være det var i disse omgivelsene den omtalte treningsøkten fant sted.

Hårete opplevelse i Delta

Mange assosierer Beredskapstroppen med de tøffeste av de tøffe. Les hvordan ei lita jente og hennes taktiske bruk av sukkertøy fikk slått en operatør rett i bakken.

Publisert Sist oppdatert

Historien min er helt sann, og stammer fra tiden da jeg jobbet ved Beredskapstroppen i Oslo. Flere av historiene derfra egner seg nok ikke på trykk, men denne skulle vel kunne passere.

Terje het han, og jobbet på mitt team ved Delta. Han hadde også en navnebror på teamet, men den Terje vi snakker om, er han som var ganske så kraftig behåret, ja over hele kroppen.

En dag la vi merke til et mildt sagt merkelig syn. Alle håra på Terjes unevnelige var borte! Spesielt på undersiden. Der var det blankt som da Terje var fem år!

Det ble ymtet frampå av oss diverse teorier på dette, alt fra krav fra kona, til uhyrlige sykdommer.

Terje krøp til korset, og gav en full tilståelse.

Dagen før hadde datteren til Terje spist en FOX-karamell. Denne hadde hun blitt lei av og slengt bak i bilen. Der var Terjes gymbag. Den halvspiste FOX-karamellen som må sies å være utrolig seig landet i bagen.

Hver morgen hadde vi fysisk trening på D, og Terje dusjet og skiftet etterpå. FOX-karamellen ble med i trusa uten at han merket det. Der lå den og smeltet og godgjorde seg utover arbeidsdagen.

Da Terje kom hjem var han urolig og dårlig i magen (kanskje var treningen for hard?). Dette var den direkte årsaken til det fatale resultatet. Han fortalte oss at han løp opp trappen til toalettet og RØSKET trusa ned for å sette seg på toalettet.

Skriket som da kom var, i følge Terje, som hentet fra en av de verste skrekkfilmer. Følelsen hadde han vanskelig med å beskrive, men han påsto med stort alvor at «juvelene» var med nedover helt til de var på høyde med knærne før det slapp og de smalt opp igjen.

Kona hørte skriket og kom løpende oppover til badet. Synet som møtte henne framkalte en slik krampelatter at det var umulig å yte førstehjelp. Terje fortalte at hun hadde prøvd å hjelpe men måtte bare gi seg på grunn av hysteriske latteranfall.

Terje var alvorlig i stemmen da han fortalte dette, så det var tydelig at hendelsen hadde satt varige spor.

Resten av teamet hadde store problemer med komme i gang med treningen etter historien.