NYTT HODEPLAGG: Slik ser den nye politicapsen ut. PFT forteller at passformen er bedre, og at capsen sitter mer behagelig. I tillegg er metalldelene fjernet.

Her er politiets nye caps

Politiet får ny T2-lue. Den tas i bruk i disse dager.

Publisert Sist oppdatert

Dagens politicaps har vært i bruk siden OL på Lillehammer i 1994. Nå har den gamle T2-lua blitt oppdatert til en ny modell.

Den nye capsen er uten metalldeler.

Elisabet Stø Flata, seksjonsleder i Politiets Fellestjenester (PFT, forteller at dette er noe mange har ventet på.

- Forrige lue ble lansert i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994. Mye har skjedd på dette området siden da – både med hensyn til materialer og passform. Vi vet at brukerne har ventet lenge på en oppgradering og tilbakemeldingene fra brukergruppen som har deltatt i utviklingen er veldig positive. Vi håper dette vil bidra til at flere bruker hodeplagg til uniformen nå, slik det også er beskrevet i politiets uniformsreglement, sier Flata.

DAGENS CAPS: Denne capsen har vært i bruk siden 1994. Nå skal denne capsen byttes ut

Ifølge PFT har den nye lua også en viktig forbedring i et HMS-perspektiv, siden metalldelene er fjernet. PFT har lenge jobbet med å fjerne metall fra politiets uniform.

- Metall kan i enkelte tilfeller påføre unødig skade ved slag eller støt mot kroppen. Ved å fjerne metall reduseres denne risikoen, sier Flata.

-Dette er en helt ny caps med en helt ny passform. Caps'en er laget i et fleksibelt tekstil med en fast brem. Den sitter godt fast og er samtidig mer behagelig på hodet. Det gjør den mer komfortabel enn sin forgjenger, sier Flata.

T2-lua kommer i tre størrelser, og de første luene tas i bruk i disse dager.

Powered by Labrador CMS