De ansatte i Vest politidistrikt er klare for skjermen.

TV2 skal sende 48 episoder fra livet i Vest politidistrikt

Et innblikk i mange deler av politiet kommer snart på TV.

Publisert

Ønsker du et innblikk i ulike sider av politiarbeidet, kan TV2 friste med intet mindre enn 48 episoder om politihverdagen i Vest politidistrikt i høst. 3. september starter serien «Blålys» som vil gå mandag til torsdag på hovedkanalen i tolv uker.

– Vi har fått med oss hele spekteret av de politiansatte i Vest politidistrikt. Vi har vært med på alt fra patruljer i Høyanger, Florø, Sotra og Askøy, til tjenesten inne på politihuset i Bergen ved arresten, namsmannen, kriminalteknikere, etterforskere, politimester og visepolitimester, sier Håvard Solem i TV2.

Kamerateamene har fulgt de ansatte i Vest politidistrikt siden september i fjor, da sykkel-VM ble arrangert, til forsommeren i år.

– Denne bredden av politiarbeid har egentlig ikke vært vist på TV før. Jeg tror det er en interessant verden som ikke alle kjenner så godt til. Politibiler og folk på gata er én ting, men noe annet hva som foregår innenfor veggene, sier Solem.

– Dere skriver i forhåndsomtalen at dere skal vise et usminket bilde av politiarbeidet. Hva får vi se?

– Det er tatt hensyn til personvern og etterforskning av pågående saker, men ellers viser vi det vi har etter å ha fått mulighet til å være med patruljer på jobb i by og distrikt. Du blir godt kjent med de du møter i serien.

Og de tør å si hva de mener på skjermen?

– De sier mye. Men om de sier alt de mener, vet de best selv.

– Får seerne også innblikk i ressurssituasjonen og avstandene i Vest politidistrikt?

– Vi får en opplevelse av at noen enheter har et stort geografisk område å dekke. Det ser vi. Men det er jobben og oppdragene som skal løses vi ser mest av. Ressurssituasjonen har ikke vært vårt fokus, sier Solem.

Han forteller at TV-kanalen har måttet jobbe tett med distriktet for å få lov til å følge dem og lage det de mener er god TV.

– Hva kan være god TV fra politimesterens kontor?

– Vi følger politimesteren når han er med på patrulje, under sykkel-VM og inne på kontoret. Visepolitimesteren blir vi med til hjembygda Odda på besøk hos lokale etterforskere. Men det vil selvsagt alltid være forhold som en politimester diskuterer inne på kontoret som vi ikke kan sende på TV.

TV2 har de siste par årene hatt suksess med TV-serien Åsted Norge. Viasat 4 og TV3 har hatt suksess med Hundepatruljen. Solem forteller at politistoff ser ut til å engasjere i norske hjem.

– Med erfaringene våre fra Åsted Norge virker det sånn. Det ble en seermagnet og var til tider noe av det mest sette vi hadde. Det virker som om politi et stoffområde som folk interesserer og engasjerer seg i. Det er mye politiet jobber med som vi ikke ser til daglig. Det er en spennende etat vi ikke alltid vet hva driver med på innsiden, avslutter Solem.

Slik promoterer TV2 sin egen serie

Powered by Labrador CMS