SIGNERING: Justisminister Per-Willy Amundsen under signeringen i høst. Tidligere i sommer ble det klart at Leonardo Helicopters er leverandøren av de tre nye politihelikoptrene.

Mer penger til de nye politihelikoptrene

Regjeringen vil gi millioner til politiets nye helikoptre i 2018.

Regjeringen foreslår å styrke den nasjonale beredskapen ytterligere ved å bevilge 102,8 millioner kroner til kjøp av de tre nye politihelikoptre med transportstøtte i 2018.

Disse skal være lokalisert på Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud.

– Politihelikoptre redder liv, denne investeringen er helt nødvendig. Ved en terroraksjon eller en annen akutt hendelse teller hvert eneste sekund. Med en samlet lokalisering på beredskapssenteret vil helikoptrene styrke politiet i kampen mot terror og annen alvorlig kriminalitet, sier justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) i en pressemelding på regjeringens nettsider.

Tidligere i sommer ble det klart av Leonardo Helicopters blir leverandøren av de tre nye politihelikoptrene, AW169. Kontrakten ble signert i august, og har en verdi på hele 670 millioner kroner. 

Kan flyttes til baser i hele landet

Forslaget innebærer en vesentlig forbedring av dagens helikopterberedskap, også utenfor Oslo-området, ifølge regjeringen.

Med tre politihelikoptre vil det være mulig å flytte et av helikoptrene til baser andre steder i landet i perioder for eksempel i akutte situasjoner eller ved større planlagte arrangementer.

De nye helikoptrene kan frakte seks personer i tillegg til besetningen, og de har en betydelig større rekkevidde enn dagens politihelikopter.

Helikoptrene skal brukes til søk, observasjon, spaning og transport av innsatspersonell. De skal også kunne benyttes av skarpskyttere. Helikoptrene er bygget slik at man raskt og enkelt kan skifte mellom oppgavene de skal brukes til i den enkelte situasjon.

Powered by Labrador CMS