Det var mange tilstede da politibetjenten grep mikrofonen og sang 'Your Man' av Josh Turner.
Det var mange tilstede da politibetjenten grep mikrofonen og sang "Your Man" av Josh Turner.

Sett av millioner:

Politibetjent Simon går viralt

Simon Andrè Almås ved Troms PD er sett av millioner. Men historien bak stemmer ikke helt med den som spres på nett. - Jeg sa det var greit, men da skal jeg være med å spille.

Publisert Sist oppdatert

24. juni i år utenfor Nerstranda senter i Tromsø blir politibetjent Simon Andrè Almås filmet under noe som kan se ut som en ordensforstyrrelse.

Men sannheten er at det hele ikke var et oppdrag han var sendt for å løse, men en del av et utdrikningslag. Planen var at Almås tilsynelatende skulle stoppe brudgommen (kledd i hvitt) fra å spille og si at de ikke hadde tillatelse til å opptre offentlig. En bekjent av brudgommen filmer det hele.

- Det var i realiteten ikke et ordentlig oppdrag. Det var en kjenning av min samboer som tok kontakt i forbindelse med et utdrikningslag, forteller Almås til Politiforum.

- Jeg sa det var greit, men da skal jeg være med å spille.

@politivest If you can't beat them, join them 🤷🏼‍♂️ #police #lockthedoor ♬ original sound - Nettpatruljen Vest

Sett av millioner på Tiktok

Videoen ble delt på Troms PD sin Facebook, før Nettpatruljen Vest la den ut på Tiktok. Der har Almås blitt sett over fem millioner ganger, i tillegg til at videoen har blitt delt på Instagram der den snart har blitt sett tre millioner ganger.

I kommentarfeltet på Tiktok er det mange som roser sangstemmen til politibetjenten fra Tromsø.

Ifølge Almås er det algoritmene til Tiktok som nå har fått videoen til å bli spredt, til tross for at hendelsen var i juni.

Almås er musikkinteressert og hadde egentlig tenkt til å bli trombonist før han begynte på Politihøgskolen.
Almås er musikkinteressert og hadde egentlig tenkt til å bli trombonist før han begynte på Politihøgskolen.

- Jeg har fått tilsendt videoen en del ganger i løpet av helgen.

- Hva tenker du om at så mange har sett deg synge?

- Jeg er glad i oppmerksommhet, så det passer meg egentlig ganske bra.

Politibetjenten er glad i musikk, og driver mye med musikk på fritiden. Planen hans før han begynte på Politihøgskolen var å spille trombone. Men i dag er musikken kun på hobbynivå, sier han.

Kjendistilværelsen har han heller ikke kjent på.

- Jeg lever fortsatt et helt vanlig liv, sier han.

- Ser at det kan misforstås

Politiforum spurte Nettpatruljen Vest om det er de som la på teksten på Tiktok-videoen om at "norsk politi responderte på en telefon om ordensforstyrrelse", noe de kan bekrefte.

Operatør Frode Hauge i Nettpatruljen Vest skriver i en e-post til Politiforum at de bruker Tiktok som en kanal med litt glimt i øyet, og at det er en plattform hvor det er greit å lage en humoristisk vri på det man legger ut.

- Det har vi gjort i flere andre videoer. Påskuddet for "oppdraget" i filmen var at det skulle være en ordensforstyrrelse og det var dette vi spilte videre på i teksten vår. Vi ser at dette kan misforstås, men gitt kanal og innhold så tror vi de fleste skjønner humoren, svarer han.

Powered by Labrador CMS