Politiets Fellestjenester planlegger å kunngjøre en anbudskonkurranse om politibåter.
Politiets Fellestjenester planlegger å kunngjøre en anbudskonkurranse om politibåter.

Politiet sentraliserer kjøp av båter

Politiets Fellestjenester planlegger en konkurranse for anskaffelse av politibåter.

Publisert

Politiets Fellestjenester i gang med en markedsundersøkelse, før de vil legge ut en konkurranse for anskaffelse av politibåter. Dette er første gang politiet sentraliserer kjøp av politibåter, i en rammeavtale med dette omfanget.

- Planen er at PFT skal kunngjøre en konkurranse for anskaffelse av båter til Politiet. Denne konkurransen skal ende opp i en eller flere rammeavtaler som distriktene kan kjøpe ved behov, sier Anita Arvesen, Seksjonsleder Politispesifikt i PFT, til Politiforum.

Politidistriktene kjøper inn store deler av utstyret de trenger fra Politiets Fellestjenesters nettbutikk. Når PFT lager en sentral avtale for kjøp av politibåter er det politibåtene som vinner anbudskonkurransen som det vil bli mulig for politidistriktene å kjøpe.

- PFT har fått i oppdrag fra POD å gjennomføre en sentral anskaffelse av båter i politiet. Inngåelse av sentral avtale vil medføre mer enhetlige og forutsigbare anskaffelser som gir politidistriktene bedre muligheter til å planlegge og gjennomføre kjøp av båter. På denne måten oppnår vi mer effektive og totaløkonomisk gunstigere anskaffelser, i tillegg til større grad av standardisering av båter og utrustning av disse på tvers av Politidistriktene. Dette forenkler opplæring og samhandling på tvers av distriktene, sier Arvesen.

- Hvilke funksjoner er det særlig viktig at politibåtene har?

- Det viktigste er at båtene er tilpasset de farvann de skal operere i. Båtene skal være utrustet slik at politiet er i stand til å løse de oppdrag de er pålagt i forbindelse med sjøtjenesten, sier Arvesen.

Når rammeavtalen er klar vil alle deler av politiet kunne bestille politibåter ut fra denne. Markedsundersøkelsen har frist til 17. september. Anbudskonkurransen er ikke utlyst ennå.

LES OGSÅ: Politiet i samarbeid med Kystvakta: - En mulighet som burde benyttes mer

Powered by Labrador CMS