Dina Treland Nesse (til venstre) var den beste avgangsstudenten på de tre studiestedene til Politihøgskolen. Her gratuleres hun av rektor Nina Skarpenes.

PHS-avslutningen 2019

Tidligere norgesmester i snowboard ble Politihøgskolens beste student

Kjørte snowbord i 13 år, før hun bestemte seg for å bli politi. – Det hjelper på motivasjonen å gjøre noe gøy utenom skolen, sier Dina Treland Nesse (35), som ble årets beste politistudent.

– Før studiet hadde jeg ingen erfaring fra eller med politiet annet enn fartskontroller, sier Dina Treland Nesse og ler.

Da avgangsstudentene ved Politihøgskolen (PHS) nylig ble høytidelig feiret, mottok 35-åringen fra Flekkefjord prisen for beste student. Oslo-studentens vitnemål viste imponerende 11 A-er, 3 B-er og én C.

– Jeg ble absolutt overrasket da prisen ble delt ut – selv om noen i klassen min hadde tro på at jeg kom til å vinne, sier Treland Nesse.

Hun forteller at suksessoppskriften er å jobbe jevnt med stoffet.

Årets idrettspriser ved PHS

Oslo

Thomas Haugland
50 pushups
70 situps
09.50 på 3000 meter

Bente Losgård Landheim
70 kilo i benkpress
17 hangups
10.42 på 3000 meter

Stavern

Petter Hilton
110 kilo i benkpress
22 hangups
10.18 på 3000 meter

Maria Elena Gjøn
70 situps
27 hangups
11.51 på 3000 meter

Bodø

Jonas
56 pushups
70 situps
10.11 på 3000 meter

Hilde Warholm
37 pushups
101 situps
11.44 på 3000 meter

Styrkeøvelsene trekkes, og det varierer derfor hva de forskjellige studentene måles på.

– Og så har jeg gått i en veldig bra klasse hvor man har kunnet spørre om alt. Det har vært helt greit å stille dumme spørsmål – noe som er viktig.

LES OSGÅ: Fotofinish for Stavern-studentene

Har også prioritert fritiden

Ifølge Treland Nesse har årene på PHS vært både tøffere og enklere enn hun så for seg.

– Jeg har nok jobbet mer med stoffet enn jeg hadde forventet, og jeg kunne lite om det før jeg begynte. Da hadde jeg vært snowboardboms i 13 år. Jeg følte også at mange kunne veldig mye mer enn meg. Men så begynte jeg å få gode karakterer, og det motiverte. Og som idrettsutøver har man jo konkurranseinstinkt, sier hun.

Det Treland Nesse kaller «snowboardboms», kaller andre for norgesmester. I 2016 vant hun NM i snowboard sammenlagt og fikk kongepokalen, skriver Fædrelandsvennen.

Årets beste student synes det er viktig å påpeke at hun ikke bare har tilbrakt tid på lesesalen.

– Jeg har hatt tid til å gjøre veldig mye annet, som en del ferieturer for eksempel. Jeg var den eldste studenten i klassen, men samtidig den barnsligste på mange områder. Fritiden er viktig for meg og prioriteres. Når man vet at man kan gjøre noe gøy etter skolen, er det lettere å legge inn en god innsats på skolebenken også.

Flytter til Lofoten

Å dra i skibakken, har blant annet hjulpet Treland Nesse til å holde humøret og energien oppe. Nå skal hun flytte til Lofoten, hvor hun kan fortsette å være aktiv ­med blant annet surfing. Men først venter en lang og velfortjent ferie i Sør-Amerika.

– Jeg får håpe det dukker opp en jobb i Lofoten. Jeg hadde blant annet praksis i Svolvær. Lofoten er perfekt for meg, og det er dit jeg vil, så jeg får bare være tålmodig, sier hun.

– En fin oppmerksomhet

Da Politihøgskolen feiret sine avgangselever, vanket det også heder og ære til studentene som hadde levert best på de fysiske eksamenene.

Thomas Haugland leverte strålende resultater på sin fysiske eksamen og var årets sprekeste mannlige PHS-student.

Norges Politiidrettsforbund delte ut idrettspriser på hvert studiested, og Thomas Haugland (28) og Bente Losgård Landheim (29), som begge gikk i Oslo, kunne kalle seg Politihøgskolens aller sprekeste.

– Det var veldig gøy å vinne – og en fin oppmerksomhet å få. Det var så klart litt overraskende, men jeg visste at jeg hadde en god tid på 3000-meteren, sier Haugland.

Losgård Landheim hadde satt seg som mål å vinne prisen og synes derfor det var ekstra stas å klare det.

Bente Losgård Landheim hadde satt seg som mål å vinne idrettsprisen, og ble kåret til årets sprekeste kvinnelige PHS-student.

– Det var en kjempeartig beskjed å få på avslutningsdagen. Jeg trente mot den prisen, noe som ga meg ekstra motivasjon. Jeg visste at det kom til å bli hard konkurranse, for det er mange godt trente på PHS.

Hard og regelmessig trening ligger bak, og 29-åringen mener man som regel oppnår resultater dersom man setter seg mål.

Også de to sprekeste studentene nevner det unike PHS-miljøet som en viktig faktor til gode resultater.

– Det har vært tre veldig fine år, og det er deilig å sitte igjen med en følelse av at man valgte rett utdanning, sier Haugland.

I FJOR: Så mye løftet og så fort løp de sprekeste studentene ved Politihøgskolen

Powered by Labrador CMS