Eli Fryjordet mottok prisen for «Årets leder i politiet 2020». Her sammen med Marit Ellingsen, leder av Norsk Politilederlag, og Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund.
Eli Fryjordet mottok prisen for «Årets leder i politiet 2020». Her sammen med Marit Ellingsen, leder av Norsk Politilederlag, og Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund.

Hun er årets politileder

- Det var utrolig gledelig. Jeg er ydmyk og stolt, og jeg har ikke landet enda, sier Eli Fryjordet. I dag mottok hun prisen for «Årets leder i politiet».

Publisert

Eli Fryjordet, driftsenhetsleder ved Felles enhet for utlending og forvaltning i Øst politidistrikt, fikk en gledelig overraskelse under parolen onsdag morgen. Her ble hun tildelt prisen for «Årets leder i politiet 2020».

- Jeg ble helt stum og satt ut, og det er det ikke ofte jeg blir. Det var utrolig gledelig. Jeg er ydmyk og stolt, og jeg har ikke landet enda. Jeg hadde ikke ventet dette, sier Fryjordet.

Fryjordet visste ingenting da politidirektør Benedicte Bjørnland plutselig fortalte at hun er kåret til årets leder i politiet.
Fryjordet visste ingenting da politidirektør Benedicte Bjørnland plutselig fortalte at hun er kåret til årets leder i politiet.

Rett før parolen var ferdig onsdag morgen ble det annonsert at politidirektør Benedicte Bjørnland ville si noen ord, via videooverføring. Her forklarte Bjørnland at hun sitter i juryen for prisen for Årets leder i politiet, og hun overrasket Fryjordet med å meddele at hun er vinneren av årets pris, til stor jubel rundt henne og klapping fra skjermene ute i politidistriktet.

- Gjør et godt arbeid sammen

Mottakerne av prisen for «Årets leder i politiet» nomineres av sine egne kolleger og ansatte. Å bli nominert av de man er satt til å lede er noe juryen mener gjør prisen ekstra verdifull for en leder.

Etter at hun mottok prisen har ansatte fortalt at de har nominert henne, og at de er glade for at hun fikk prisen.

Politidirektør Benedicte Bjørnland annonserer hvem som er kåret til årets leder i politiet 2020.
Politidirektør Benedicte Bjørnland annonserer hvem som er kåret til årets leder i politiet 2020.

- Det betyr jo at vi gjør et godt arbeid sammen. Jeg leder en enhet på over 400 årsverk, med fire seksjoner, 13 avsnitt og 12 grupper. Vi er en fagenhet som bidrar sterkt inn i fagutviklingen i politiet. 2020 har vært et veldig spesielt år på grunn av koronapandemien. Siden det ble innført indre Scengen-grensekontroll tror jeg vi passerer 6000 bortvisninger fra grensa denne uken, så det har vært et hektisk år. Vi har ansvaret for de tre største grenseovergangene i Norge, og det har også vært tilpasninger i andre oppgaver vi skal gjøre, som pass, forvaltning og utlendingsforvaltning. Så jeg er veldig stolt over å bli tildelt prisen akkurat i år, når det er så mye som skjer, sier Fryjordet.

Hun legger til at hun også er veldig stolt over å jobbe i en enhet hvor de ansatte bidrar på tvers, hjelper hverandre og gjør hverandre gode.

- Vi er opptatt av fagutvikling og at vi er en del av politidistriktet og politi-Norge. Vi gjør jobben sammen, og bidrar inn i kriminalitetsforebyggende arbeid, sier hun.

Høy faglig og etisk standard

Prisen deles ut i regi av Politiets Fellesforund og Norsk politilederlag. Fryjordet er den første juristen som mottar prisen, og den første uten politifaglig bakgrunn.

I begrunnelsen for at Fryjordet tildeles årets pris skriver juryen at «Årets leder er en tydelig og klar leder, hun setter klare mål og har meget god gjennomføringsevne. Hun er opptatt av å motivere sine ansatte og vil at de skal utvikle gode fagmiljøer. Årets leder er faglig sterk og kunnskapsrik. Hun har en meget høy faglig og etisk standard, og forventer også det samme av sine ansatte.»

Videre skriver juryen at Fryjordet er opptatt av å ha et godt samarbeid med sine ansatte, både formelt og uformelt, og at hun er en god rollemodell for sine ansatte.

«Årets leder er også meget kreativ og tenker framover på hvordan morgendagens utfordringer kan løses med dagens ressurser. Hun er opptatt av at enheten skal bidra på tvers i distriktet og i politiet, og at enheten skal hjelpe andre avdelinger i politidistriktet når det er kapasitet til det. Årets leder er opptatt av å være strategisk, og å ha fokus på det samfunnsoppdraget enheten har. Og selv om politiske føringer kommer hyppig innenfor dette fagfeltet håndterer hun det på en profesjonell og god måte», skriver juryen.

Powered by Labrador CMS