Oslo politidistrikt har bedt om bevæpning.
Oslo politidistrikt har bedt om bevæpning.

Oslo politidistrikt ber om midlertidig bevæpning

Ukjent hvor og hvilke tjenestepersoner det gjelder.

Publisert

Oslo politidistrikt har sendt en anmodning om å få bevæpne politiet i hovedstaden. Hvorvidt det er snakk om å bevæpne alle mannskaper, eller om det er snakk om punktbevæpning, er uklart.

– Vi bekrefter at vi har sendt en anmodning om midlertidig bevæpning. Men ønsker ikke å gå i detaljer, skrev pressesjef i Oslo politidistrikt Unni Grøndal til NRK fredag kveld.

Justis- og beredskapsdepartementet bekrefter overfor statskanalen at en anmodning er mottatt. 

– Departementet har mottatt ytterligere anmodning om samtykke til midlertidig bevæpning som behandles i ordinære prosesser. Vi har ingen kommentarer utover dette, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen til NRK.

Åpnet for å vurdere flere søknader

I går ble det klart at Justis- og beredskapsdepartementet vil bevæpne politiet på Oslo lufthavn, og at justisministeren har iverksatt arbeid for å kunne gjøre slik punktbevæpning permanent. Det var en anmodning om bevæpning fra Øst politidistrikt og distriktets egen risiko- og sårbarhetsanalyse som lå til grunn for beslutningen.

På spørsmål fra Politiforum, bekreftet politidirektør Odd Reidar Humlegård i går at dersom distrikter ba om bevæpning og gjennomførte slike risiko- og sårbarhetsanalyser, så ville dere anmodninger om bevæpning bli vurdert.

– Ja, da vil det vurderes og tas opp videre, sier Humlegård.

Med andre ord er det fritt fram å søke om bevæpning av utsatte områder, og dette kan det altså se ut som om Oslo politidistrikt har benyttet seg av.