Ser frem til høsten: Kripos har ansatt Olav Skard Jørgensen som ny NC3-sjef.
Ser frem til høsten: Kripos har ansatt Olav Skard Jørgensen som ny NC3-sjef.

Olav Skard Jørgensen blir ny leder for NC3

Danket ut 50 søkere i ansettelsen av leder for det nasjonale cyberkrimsenteret ved Kripos.

Publisert

Jørgensen tiltrer stillingen 1. september. Han kommer fra Etterretningstjenesten, hvor han har hatt stilling som avdelingsdirektør og sjef for etterretningsstaben i Forsvarets operative hovedkvarter. Det meldte Kripos på politiets nettsider mandag. 

Jørgensen har ifølge pressemeldingen lang ledererfaring fra Forsvaret, og assisterende sjef i Kripos, Vigleik Antun, uttaler at Jørgensen har de kvalitetene som skal til for å utvikle og lede det nasjonale cyberkrimsenteret. 

Det ble før jul besluttet at det skulle etableres et nasjonalt cyberkrimsenter, og stillingen som leder blir sentral i utviklingen og utbyggingen av senteret. NC3 vil ifølge Kripos speile Europols cyberkrimsenter EC3 og lignende senter i andre land. 

Krevende og spennende

Jørgensen selv ser frem til å starte i den nye stillingen 1. september. Til Politiforum sier han at han har hørt mye godt om Kripos, og at det blir en krevende og spennende utfordring.

Jeg så stillingen utlyst i påsken, og tenkte at dette var noe for meg. Jeg ser arbeid med å gjøre det digitale rom til et tryggere sted å være som aktuelt og samfunnsnyttig. Som sjef i NC3 kan jeg bidra til dette. 

Hva tenker du blir de største utfordringene i jobben? 
 Det viktigste er å løse oppdraget og samtidig ta vare på mine ansatte. Sammen skal vi gjøre politiet til en sentral og koordinerende ressurs på sikkerhet i det digitale rom, som på de andre sikkerhetsområder. 

Den nye sjefen beskriver en utfordring med å etablere og bygge opp NC3, samtidig som løpende oppdrag skal løses. 

– De i Kripos som skal tilordnes senteret, og nytilsatte, skal tas imot og integreres på en god måte. Senteret skal være synlig nasjonalt og internasjonalt. Det skal fylle sin rolle i forhold til andre statlige og ikke-statlige aktører innen samfunnssikkerhet og beredskap, næringslivet og på den internasjonale arena. 

Powered by Labrador CMS