AVTALE: Ny beredskapsavtale med Redningsselskapet gir politiet mulighet til å benytte seg av 50 redningsskøyter langs hele norskekysten.

Fra i dag kan politiet benytte 50 redningsskøyter langs hele norgeskysten

Ny beredskapsavtale signert.

– Avtalen vil føre til styrket beredskap og redusert responstid ved politioperative aksjoner. Mobilitet til sjøs er viktig for politiet og jeg er glad for at vi har fått denne avtalen på plass, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til politiet.no.

Avtalen ble signert på onsdag og trer i kraft fra og med i dag, torsdag 1. februar.

Dermed utvider Redningsselskapet sitt oppdrag til også omfatte hurtig respons fra politioperativt personell, noe som betyr at politiet kan rekvirere redningsskøyter i alle politidistriktene i akutte situasjoner.

Redningsselskapets førsteprioritet skal fortsatt være å levere søk- og redningsberedskap (SAR) koordinert av hovedredningssentralene.

Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet mener en slik avtale er svært viktig for beredskapen, og peker på 22. juli 2011.

– Når vi knytter redningsskøytene tettere til politiet styrker vi beredskapsevnen i det norske samfunnet, og vi er svært glad for denne avtalen. Erfaringene fra 22. juli 2011 viser hvor viktig det er med god samhandling mellom ressursene, sier hun til politiets nettside.

Tidligere i januar signerte politiet og sikkerhetsbransjen avtale om videre samarbeid.

Powered by Labrador CMS