Trafikkpoliti på Bryggen i Bergen. Det vil bli et svært vanlig syn i september. Dette bildet er tatt i en annen anledning.
Trafikkpoliti på Bryggen i Bergen. Det vil bli et svært vanlig syn i september. Dette bildet er tatt i en annen anledning.

Vil gi 2000 kroner til alle politifolk under sykkel-VM

Politidirektoratet tilbyr 2000 kroner til politifolk som reiser til Bergen. Politiets Fellesforbund aksepterer ikke tillegget.

Publisert Sist oppdatert

Som Politiforum gjorde kjent før helgen, vil rundt 1000 politifolk beordres fra nesten hele landet til sykkel-VM i Bergen i september. Men kompensasjonen som Politiets Fellesforbund krevde at politifolk skulle få for å bli beordret til Bergen i halvannen uke, ble det ikke enighet om. Fredag ble det brudd i forhandlingene.

Det betyr at Politidirektoratets siste tilbud foreløpig er gjeldende. Her heter det at politifolk skal få et engangsbeløp på 2000 kroner for hele oppholdet, for tjenestemenn- og kvinner som blir innkvartert på hotell.

I protokollen fra forhandlingene fremkommer det også at dersom man ikke får sove på hotell, tilkommer en døgngodtgjørelse på 600 kroner, samt at arbeidsgiver dekker måltidene. Dersom man må være i Bergen i mindre enn én uke, reduseres engangsbeløpet tilsvarende.

Fagforeninga ville ikke akseptere

Politiets Fellesforbund ville imidlertid ikke akseptere tilbudet om et engangsbeløp på 2000 kroner. Ved tidligere situasjoner der mange mannskaper har blitt innbeordret, har satsene vært høyere.

Under asylkrisen på Storskog i november og desember 2015, mottok de beordrede betjentene 600-700 kroner i døgnet for å reise til Finnmark. Under NOKAS-rettssaken i 2005 skal ekstramannskapene ha fått mellom 320-650 kroner dagen.

Etter det Politiforum forstår, vurderer nå PF å gå til tvistesak. Fagforeninga legger blant annet til grunn ulempen ved å forlate hjem i halvannen til to uker, samt at mannskaper i hovedsak vil jobbe dagvakter under sykkel-VM, og dermed tape skifttillegg de ville fått betalt for på normal tjenesteliste på hjemstedet. De mener de 2000 kronene kun vil kunne sørge for at betjenter ikke taper på å tjenestegjøre i Bergen.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS