Jonas Kvamme Iqbal og Alexander Østerhaug fra Fet og Rælingen lensmannskontor stiller i «Challenge40», som blir en tøff utfordring i Fet-marka.
Jonas Kvamme Iqbal og Alexander Østerhaug fra Fet og Rælingen lensmannskontor stiller i «Challenge40», som blir en tøff utfordring i Fet-marka.

Vil bli best av nødetatene

Ingen lag kommer til å klare alle postene i «Challenge40» i august, lover arrangøren.

Publisert Sist oppdatert

Med et slikt utgangspunkt er det kanskje ikke så rart at politiet stiller manns- og kvinnesterke til løpet i Fet i august.

– Målet vårt er å slå de andre nødetatene, sier Jonas Kvamme Iqbal fra Fet og Rælingen lensmannskontor på Romerike.

– Dette blir ikke en dag man slapper av på!

Ulike poster

Han og makker Alexander Østerhaug er påmeldt til «Challenge40», og har fått et foreløpig startnummer 112. Men også flere politifolk er påmeldt til løpet, for det kribler i en politikropp når det snakkes om konkurranser innenfor klatring, løping, sykling, orientering, rulleskøyter, taktikk, padling - og mer til.

Hovedfremkomstmiddelet er sykkel, men ved flere av postene må sykkelen stå mens utfordringene løses. Laget må alltid holde sammen, og aldri være lenger enn 20 meter fra hverandre. Enkelte av postene er det kun en i laget som skal gjennomføre. Det kan også være aktuelt for laget å samarbeide med et annet lag for å klare de enkelte postene.

– Vi vet ikke konkret hva løpet innebærer, så vi må ta mye på sparket, forklarer politibetjenten.

Romerike-politiet stiller med flere veltrente deltakere og utfordrer andre kolleger til å hive seg med.

Har makstid

Konkurransen består av 40 poster som man har fire timer på seg til å være innom.

– Ingen klarer alle 40 postene. Lagene må prioritere postene som gir flest poeng, og lage en strategi før de setter i gang, sier arrangementsansvarlig Peter Straumann til Politiforum.

– Det stiller alt fra elitelag til lag hvor deltakerne er usikre på om sykkelen ble luftet i fjor. En god del er aktive og tar slike arrangementer veldig seriøst. Det bærer arrangementet preg av. Det er muligheter for alle, fortsetter han.

Poengras er et faktum for hvert minutt som går over fire timer. De lag som bruker mer enn fire timer og 10 minutter før de passerer målstreken, er ute.

– Dette ser jo morsomt ut, og går på samarbeid og taktikk. Treningen har vi tatt litt på sparket. Vi har ikke lagt opp noe strengt treningsregime ennå, men vi har heldigvis noen uker igjen, sier Kvamme Iqbal ved det lokale lensmannskontoret.

Arrangøren regner med at et 100-tall lag vil stille til start i Romerikskommunen.