Noen mener Askvoll lensmannskontor har fremstått mer som et enmannskontor enn et lensmannskontor de siste årene. Nå legges lensmannskontoret ned, hvis forslaget blir stående.
Noen mener Askvoll lensmannskontor har fremstått mer som et enmannskontor enn et lensmannskontor de siste årene. Nå legges lensmannskontoret ned, hvis forslaget blir stående.

Vest: Arbeidsgruppe vil beholde 25 tjenestesteder og fjerne 21

Forslag om framtidens Vest politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

En arbeidsgruppe i Vest politidistrikt har i dag lagt fram sitt forslag til ny tjenestestedsstruktur – hvilke lensmannskontorer og politistasjoner som skal eksistere – for framtiden.

I forslaget deles distriktet inn i fire større geografiske driftsenheter, som lensmannskontorene og stasjonene skal ligge under. Slik ser listen over de nye geografiske driftsenhetene med tilhørende tjenestesteder ut i forslaget:

  • Nord: Vågsøy, Eid, Stryn, Flora, Førde, Fjaler, Høyanger, Gloppen, Sogndal, Vik, Årdal eller Lærdal
  • Bergen, Sotra, Askøy og Øygarden: Bergen, Sotra, Askøy
  • Midt: Lindås (Knarvik), Masfjorden, Voss, Vaksdal/Osterøy
  • Sør: Hardanger, Kvinnherad, Os, Austevoll, Tysnes, Fusa, Kvam

I et alternativ til forslaget er tjenestestedene samlet på en annen måte i et større antall geografiske driftsenheter, men antallet tjenestesteder er uansett det samme.

Lensmannskontorene som ikke står nevnt på listen er med andre ord foreslått nedlagt.

Av dagens lensmannskontorer i Sogn og Fjordane som ikke står på lista, er Årdal eller Lærdal, Askvoll, Aurland, Balestrand, Bremanger, Gaular, Hyllestad, Jølster, Luster, Selje og Vanylven.

I Hordaland er de foreslått nedlagte lensmannskontorene Gulen, Jondal, Nordhordland, Solund, Ullensvang og Eidfjord, Ulvik og Vaksdal eller Osterøy.