STYRKER POLITIET: Eva Sjøholt-Sandvik har tro på at reformen vil styrke organisasjonens evne til å lære og følge utviklingen i samfunnet.
STYRKER POLITIET: Eva Sjøholt-Sandvik har tro på at reformen vil styrke organisasjonens evne til å lære og følge utviklingen i samfunnet.

− Vær stolt av politiet og den gode jobben som gjøres – samtidig som dere er åpne for å tenke nytt

Eva Sjøholt-Sandvik leder første del av politireformen.

Publisert Sist oppdatert
I «Politisommer» svarer kjente og mindre kjente ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og om arbeidshverdagen i politiet.

Eva Sjøholt-Sandvik er leder for Prosjekt nye politidistrikter, som er et av flere prosjekter i politireformen. Det innebærer blant annet å omorganisere politidistriktene i Norge og å lede arbeidet med de nye operasjonssentralene. Sjøholt-Sandvik tok over jobben etter Håkon Skulstad i april.

− Hva skal du i ferien?

I ferien har jeg koblet av fra jobb og kost meg med familien. Vi var først på ferie i Spania og i Legoland, men det ble også tid til en tur på hytta i Telemark og å besøke venner og familie.

Hva er det beste med sommeren?

Lyse, varme sommerkvelder er det beste. Da senker roen seg og det lukter godt.

− Hvis du skal slappe av skikkelig, hva gjør du da?

SOMMER OG SOL: I sommerferien har Eva Sjøholt-Sandvik koblet av fra jobb og kost seg med familien, forteller hun.
SOMMER OG SOL: I sommerferien har Eva Sjøholt-Sandvik koblet av fra jobb og kost seg med familien, forteller hun.

En krimbok eller film er god avslapning for meg. I sommer har jeg kost meg med den siste Harry Hole-boken av Jo Nesbø.

− Et typisk sommermåltid: Hva lager du?

All sjømat er herlig sommermat, men blåskjell i hvitvin er en favoritt.

− Hva tar du med deg til en øde øy?

Hmm, en båt!

− Politiet er under store endringer, hva synes du er vanskeligst?

Store endringer med omorganisering og personalløp er krevende å stå i for alle involverte, og det har jeg stor forståelse for. Likevel opplever jeg at det vi gjør er en riktig og helt nødvendig endring for politiet. Selv syns jeg at det vanskeligste er å få nok fokus på hvordan vi skal jobbe bedre fremover. Ofte leser jeg innlegg som gir et unyansert bilde, og hvor det ser ut som reformen hovedsakelig handler om strukturendringer og lite om kvalitetsmessige endringer.

− Og hva har du tro på?

Jeg har tro på politi- og lensmannsetaten og den kunnskapen som er bygget opp over mange år, og jeg har tro på at reformen vil styrke organisasjonens evne til å lære og følge utviklingen i samfunnet. Særlig gjennom politikontaktene og politiarbeid på stedet, opplever jeg at vi videreutvikler noe av det beste i lensmannsmodellen, og jeg har tro på at straffesaksbehandlingen styrkes gjennom sterkere fagmiljøer og riktig innsats fra start.

− Hvilken hendelse i jobben din kommer du aldri til å glemme?

I min tidligere jobb som lensmann opplevde jeg mange hendelser som har satt spor, og det har vært med på å forme meg. I disse reformtider tenker jeg ofte på et drap vi hadde i et lite øysamfunn langt ute i havet, som tydelig viste hvor små og sårbare samfunn vi har i landet og hvilken utfordring politiet har i å sikre beredskapen også på disse. Drapet skjedde sent en høstkveld, og det tok fire timer før vi klarte å ha bevæpnet mannskap til stede på øya. Der hadde allerede en turnuslege vært alene på åstedet og drevet livredning til tross for at gjerningspersonen var på frifot. I et lite samfunn kommer de dramatiske hendelsene veldig tett på befolkningen, og morgenen etter ble kirken brukt til allmøte hvor de fikk informasjon om saken og politiets arbeid.

− Til slutt en sommerhilsen til kollegene dine; Hva vil du si?

Vær stolt av politiet og den gode jobben som gjøres – samtidig som dere er åpne for å tenke nytt. God sommer!