På nettbrett kan enheter plotte inn tekst, tegninger eller markører i Nora. Illustrasjonsbilde.
På nettbrett kan enheter plotte inn tekst, tegninger eller markører i Nora. Illustrasjonsbilde.

Tysk politi velger norsk kommandoverktøy

Den norske programvaren Nora skal brukes av tysk politi.

Publisert Sist oppdatert

Det er nettstedet Digi.no som i dag melder at kommando- og kontrollsystemet Nora, som er utviklet av norske Teleplan Globe, er kjøpt av tysk delstatspoliti.

Programmet gir operasjonssentralen og mannskaper ute full oversikt over hvor andre politimannskaper er til enhver tid. Systemet oppdateres i sanntid og brukerne kan legge inn merknader eller tegne rett i kartet, dersom det er behov for å informere andre enheter.

Digi.no skriver at systemet, som ble utviklet på bakgrunn av 22. juli-hendelsene og mangelen på operative IKT-løsninger, i dag brukes av spesialseksjoner i politiet. Politiforum fortalte om Nora første gang i 2013.

Norsk politi har imidlertid valgt å utvikle sine egne verktøy. Det som trolig ligner mest, er appen «Mitt oppdrag», som ble lansert i august i fjor. Teleplan Globe forteller imidlertid at Nora også kan benyttes til informasjonsflyt på tvers av nødetater.

Nå skal Nora installeres hos politiet i Brandenburg. Også politiet i andre delstater i Tyskland skal være i forhandlinger om å ta i bruk løsningen, skriver Digi.no.