Britisk politi, som denne politimannen i Birmingham, sier i en ny undersøkelse at de er lite motiverte i politijobben.
Britisk politi, som denne politimannen i Birmingham, sier i en ny undersøkelse at de er lite motiverte i politijobben.

Tusenvis sier de vil slutte

Ni av ti britiske politifolk føler seg mindre motiverte etter at pensjonsalderen økte. Kutt i politiet gjør at tusenvis sier at de vil slutte innen to år.

Publisert Sist oppdatert

Fagforeninga for politifolk i England og Wales, Police Federation, har undersøkt motivasjonen blant britisk politi.

Det har blitt kuttet kraftig i britisk politi den siste tiden. I fjor ble den normale pensjonsalderen hevet til 60 år og lønna redusert.

Ifølge undersøkelsen gjort blant over 32.000 politifolk, har dette ført til at 5000 av de spurte sier de vil slutte i jobben innen to år.

Lite motiverte i jobben

Kun litt over halvparten av de spurte sier de vil jobbe i politiet til de skal pensjonere seg. Og mer en sju av ti politifolk sier de ikke vil anbefale andre å jobbe i politiet.

Men de kanskje mest nedslående svarene undersøkelsen gir, er svarene på hvor motiverte polititjenestemenn og -kvinner i Storbritannia føler seg.

94 prosent av de spurte sier at de er lite eller veldig lite motiverte i jobben som politifolk. Det er langt flere som føler seg umotiverte i politiet, enn for eksempel i militæret, skriver Police Federation.

Mer enn ni av ti ser at det er endringer i overtidsbetaling og betaling på hviledager som har påvirket motivasjonen, og nesten like mange sier hevingen av pensjonsalderen virker demotiverende.