Knivstikkingen fant sted i Vennesla sentrum, snaut to mil nord for Kristiansand.
Knivstikkingen fant sted i Vennesla sentrum, snaut to mil nord for Kristiansand.

To politimenn knivstukket: - De hadde flaks

To polititjenestemenn ble i ettermiddag operert etter at de ble knivstukket i Vennesla klokka 15.10 i dag. Begge to overlever, men det kunne gått mye verre.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge vitner skjedde knivstikkingen da to sivilkledde polititjenestemenn - hvorav en skal være politistudent - fra Agder politidistrikt oppsøkte en mann kledd i finlandshette i Vennesla sentrum. Mannen skal deretter ha slått ut etter polititjenestemennene med en kniv, ifølge en pressemelding fra politidistriktet.

- Siste melding vi har fått fra sykehuset er at begge tjenestemennene har vært heldige. Det er alvorlige skader, men det har vært flaks at det gikk så bra som det gikk. Dette kunne gått veldig galt, sier assisterende stabssjef Jon Kvitne i Agder politidistrikt.

Begge polititjenestemennene ble knivstukket i angrepet. De to ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand og operert i løpet av ettermiddagen.

- Glade for at dette gikk bra

Politiets Fellesforbunds lokallagsleder i Agder, Ernst Olav Lunde, besøkte de to tjenestemennene på sykehuset tidligere i ettermiddag.

- Legene sa til meg at dette skal gå bra. Vi er alle sammen veldig glad for at dette gikk bra, sier Lunde til Politiforum.no.

Polititjenestemennene, som ifølge Fædrelandsvennen begge to jobber ved Vennesla og Iveland lensmannskontor, er nå på intensiven på sykehuset. Politimester Kirsten Lindeberg har også besøkt tjenestemennene.

- Jeg fikk snakket med den ene skadde. Han var etter forholdene ved godt mot. Det gjør et stort inntrykk i hele politikorpset når to kollegaer blir utsatt for en så alvorlig hendelse. Heldigvis går det bra med begge to, sier Lindeberg i en pressemelding.

Tatt hånd om av helsevesenet

Omstendighetene rundt knivstikkingen er ennå ikke bekreftet, men gjerningsmannen ble pågrepet klokken 15.59 i ettermiddag. Han skal ha låst seg inne på et toalett i et nærliggende eldresenter før han ble pågrepet uten dramatikk.

Gjerningsmannen er etnisk norsk, og tas hånd om av helsevesenet som skal undersøke hans psykiske helse.

- Vi er glade for at dette sannsynligvis ikke er knyttet opp mot terrortrusselen, sier Lunde.

- Har ikke eksakt hendelsesforløp

Assisterende stabssjef Kvitne sier til Fædrelandsvennen at polititjenestemannen og politistudenten gikk inn i situasjonen etter egen vurdering.

- Vi har ikke eksakt hendelsesforløp før vi får snakket med de to skadede. Men de to tjenestemennene opererte ikke på basis av ordre fra operasjonssentralen. Det var ikke en utrykning. De har på egenhånd vurdert det nødvendig å gå inn og kontakte personen som de har observert og som senere knivstakk dem, sier han til avisen.