Svensk politi får økt budsjettet allerede i år.

Svensk politi får 700 millioner ekstra

For å svare på antallet skuddløsninger.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringa i Sverige tildeler den svenske Polismyndigheten hele 700 millioner kroner i det reviderte statsbudsjettet. Svensk politi får dermed den største enkeltvise budsjettendringa i det såkalte «Vårendringsbudsjettet».

Det siste året har svensk politi opplevd svært vanskelige arbeidsforhold. Antall skuddvekslinger har økt. Ifølge finansministeren økes nå budsjettene for at politiet skal kunne vise at de er sterkere enn de kriminelle gjengene, skriver Polistidningen.

Regjeringen skriver i budsjettet at de innser at svensk politi trenger en stor ekstrabevilgning allerede i 2017 for at det skal være mulig å øke antallet politifolk. Det skal være behov for 1500 politifolk og 1300 sivilt ansatte. Midlene skal også brukes til å styrke Nationellt forensiskt centrum, som utfører kriminaltekniske undersøkelser i Sverige.

I pengenød

I 2015 startet gjennomføringen av den svenske politireformen. Men tross ambisjoner om effektivisering og mer politikraft, har resultatene har latt vente på seg. Med økt kriminalitet og politifolk som har sluttet, begjærte Polismyndigheten i vinter at de trenger så mye som 3,9 milliarder friske kroner fram mot 2020.

LES OGSÅ: Den svenske politikrisen

Så langt gikk det at svensk politi risikerte å måtte si opp folk.

– Etterforskningssituasjonen risikerer å forverres, vi kan ikke gjennomføre de økte ambisjonene terror og IT-kriminalitet som vi anser som nødvendige, og vi kan ikke være like tilstedeværende i de utsatte områdene som vi skulle ønske, sa rikspolitisjef Dan Eliasson til nyhetsbyrået TT i slutten av februar.

Det svenske Polisförbundet, fagforeninga i svensk politi, mener imidlertid 3,9 milliarder kroner ikke er nok i det lange løp. I fjor sluttet 950 politifolk i Sverige, ifølge fagforeninga.

Powered by Labrador CMS