Patruljene i Sør-Øst politidistrikt slipper å jobbe annenhver helg - men må belage seg på lengre skift. Illustrasjonsbilde.
Patruljene i Sør-Øst politidistrikt slipper å jobbe annenhver helg - men må belage seg på lengre skift. Illustrasjonsbilde.

Sør-Øst: Får jobbe hver tredje helg

Mannskapene som jobber turnus i Sør-Øst politidistrikt, slipper å gå på vakt annenhver helg. Istedenfor må de belage seg på titimerssett.

Publisert Sist oppdatert

Det er hovedkonklusjonen til en arbeidsgruppe som har sett på de ulike turnusordningene i distriktet.

- Konklusjonen er at vi går for en lik turnus i hele politidistriktet, med helgebelastning hver tredje helg. Men for å få det til, er vi avhengige av at noen jobber integrert, altså at de jobber med noe annet enn fagfeltet sitt, samt at vi får titimerssett, sier Stine Benjaminsen Nygård, lokallagsleder i Politiets Fellesforbund (PF) Sør-Øst.

I Sør-Øst politidistrikt har de ansatte i dag ulike ordninger. I gamle Vestfold jobber flere to av fem helger. I Buskerud og Telemark jobber de fleste tre av ni. Mange ansatte fryktet større helgebelastning som en følge av sammenslåingen.

Det slipper de - selv om mange må belage seg på å jobbe lengre sett når de nye ordningene trer i kraft, og mange som ikke hadde jobbet helg tidligere, nå må begynne med det.

- Det er ingen hallelujastemning, fordi de som ikke jobbet helger før, nå må begynne med det. Og titimerssett er tungt å jobbe. Men dette er en god løsning for flest mulig, sier Benjaminsen Nygård.

- Jeg tror dette er en klok beslutning, og at folk blir fornøyde. Det gjør det mulig å ha et familieliv ved siden av jobben, fortsetter hun.

De nye turnusordningene blir ikke satt i verk før de geografiske driftsenhetene er på plass.