Færre ønsker å oppleve dette, første skoledag ved PHS, i år sammenlignet med i fjor og året før.

Søkertallet ved Politihøgskolen går ned

Etter fem år med økning i søkertallet, snur det for Politihøgskolen.

Publisert Sist oppdatert

Totalt 4874 søkere har søkt Politihøgskolen i 2017. Det er en nedgang på nesten 14 prosent fra i fjor, da det ble satt ny rekord.

Dermed snur en fem år oppadgående trend, med nye søkerrekorder hvert år, for PHS. I 2017 er det færre søkere enn både 2016 og 2015.

3763 personer har satt PHS som førsteprioritet i år. Nedgangen fra i fjor er på 17 prosent, ifølge PHS.

Kvinneandelen er imidlertid høyere enn noen gang. 45,8 prosent av søkerne er kvinner i 2017.

Se utviklingen fra 2009 og fram til i dag nederst i saken.

Vanskelig jobbår

Politiforum har tidligere fortalt om hvordan mange fra 2016-kullet sliter med å få jobb i politiet. Politidirektøren har lovet bedring i 2017, men rundt halvparten av 2016-kullet stod uten jobb i januar. Hvorvidt dette har spilt inn på søkertallet, er vanskelig å si.

Fungerende rektor ved PHS, Tor Tanke Holm, sier det er naturlig at søkertallene stagnerer.

– Politihøgskolen har opplevd rekordstore søkertall over flere år. Vi kan ikke regne med at dette bare fortsetter. Årets søkertall er fortsatt høyt, og dette gir et godt utgangspunkt for den videre opptaksprosessen. Vi ønsker å ha et solid antall kvalifiserte søkere som konkurrerer om det endelige opptaket til studieplassene, og det har vi alle muligheter til også i år.

Politiet har et mål om å nå to politifolk per tusen innbyggere i 2020. Derfor tas det inn 720 studenter ved PHS også i år, men fra neste år kan antallet studieplasser bli redusert.

Tor Tanke Holm, fungerende rektor ved PHS.
Powered by Labrador CMS