Sogn og Fjordane får krav til responstid

Politimester Johan Brekke i Sogn og Fjordane politidistrikt varsler innføring av krav til responstid for politiet. Innføringen skjer ved nyttår.

Publisert Sist oppdatert

For å finne ut hvor de skal legge lista, har politidistriktet denne måneden gjennomført et prøveprosjekt hvor de har målt og registrert tiden på hver enkelt utrykning, skriver Bergens Tidende.

- Først skal vi gå gjennom resultatene, og se disse opp mot hva som er realistisk å få til med de ressursene vi har. Hva målet for tidsbruken skal være, holder vi nå på å ta stilling til, sier Brekke til avisa.

Følger anbefalingen

Som Politiforum meldte tidligere i september, krever en rekke folkevalgte på lokalnivå at politiet får et tydeligere krav til responstid og beredskap. Dette på bakgrunn av 22. juli-kommisjonens rapport, hvor det ble avdekket hvor tilfeldig politiets beredskap er, og hvor en av anbefalingene til politiet var å etablere tydelige krav til responstid.

Fra nyttår innfører Sogn g Fjordane politidistrikt nå målsettinger om maksimal tidsbruk fra en nødmelding kommer inn, til første politipatrulje er på stedet.

Følges av andre

To andre politidistrikter på Vestlandet vurderer også å følge i Sogn og Fjordanes fotspor, skriver Bergens Tidende.

Både Hordaland politidistrikt og Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har responstid på agendaen.

- Vi ser på en rekke momenter, blant annet responstid. Det er en diskusjon vi skal ta internt, uten at jeg forskuttere noe nå, sier konstituert politimester Trond Sekkingstad i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

- Responstid er noe av det vi skal vurdere, sier politimesterkollega Geir Gudmundsen i Hordaland politidistrikt.