Åslaug Golf Kaardal løp inn til 3.10.55 under politi-EM i maraton.
Åslaug Golf Kaardal løp inn til 3.10.55 under politi-EM i maraton.

Slik gikk det med maraton-politiet

I går løp fire norske politifolk politi-EM i maraton i Østerrike.

Publisert Sist oppdatert

I går løp politifolk fra hele Europa maraton under politi-EM i Graz i Østerrike. Politi-EM arrangeres hvert fjerde år, og i år sendte Norges Politiidrettslag fire deltakere.

Åslaug Golf Kaardal, Hilde Solland Plassen Frode Stenberg og Sondre Teigen Lillebostad fullførte alle 42 kilometre med gode tider, selv om løpet var tungt.

– Det var veldig varmt i går og det tappet krefter, sier lagleder Kaardal.

Èn under tre timer

Sondre Teigen Lillebostad, Frode Stenberg, Åslaug Golf Kaardal og Hilde Solland Plassen før avreise til Graz. Foto: Privat.
Sondre Teigen Lillebostad, Frode Stenberg, Åslaug Golf Kaardal og Hilde Solland Plassen deltar i politi-maraton i Østerrike i helga.
Sondre Teigen Lillebostad, Frode Stenberg, Åslaug Golf Kaardal og Hilde Solland Plassen deltar i politi-maraton i Østerrike i helga.

Før løpet uttalte Kaardal at målet og drømmen for de fire var å løpe på under tre timer. Etter målpassering i ble det klart at Frode Stenberg tikket inn på tiden 2.51.18. Det holdt til personlig rekord og 39. plass blant 81 startende politimenn.

– En knallbra prestasjon, konkluderer lagleder Kaardal.

Personlig rekord i herreklassen ble det også for Sondre Teigen Lillebostad, som i sitt første maraton løp inn på 3.19.23 og 67. plass. Det var han selv ikke helt fornøyd med, men han fullførte tross en smell i varmen. Det mener Kaardal viser ståpåvilje.

I kvinneklassen løp Plassen inn til tiden 3.09.21. Kaardal, som på forhånd var noe tvilende til egen form, løp på 3.10.55. Det ga henholdsvis 9. og 10. plass blant 34 startende i politi-EM.

– Jeg og Hilde er ikke fornøyde med tidene våre. Men med tanke på skader i forkant og varmen under løpet er det godkjent. Som lagleder er jeg stolt over prestasjonene og innsatsen fra gjengen, avslutter Kaardal.