- Skjult overvåking var viktig

PST-sjef Jørn Holme forsvarer overvåking av Bhatti.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at Arfan Bhatti (30) ble frifunnet for å haplanlagt terror, mener PST-sjef Jørn Holme at bruk av skjult overvåking varsvært viktig.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) spanet på Bhatti gjennomflere måneder vinteren, våren og sommeren 2006. PST overvåket 30-åringen medomfattende bruk av romavlytting og telefonavlytting, melder NTB.

- Det var nok ganske viktig at PST hadde Bhatti underovervåking og brukte såkalte skjulte etterforskningsmetoder. Uten de metodene,og spesielt romavlytting, så hadde tiltalen blitt en annen, sier Holme til NRK.

Romavlytting er kontroversielt, og PST-sjefen innrømmer at etterforskningsmetodener svært inngripende, ikke minst i denne saken.

- Når materialet på mange måter lekker ut til mediene, somdet har gjort i denne saken, og også blitt presentert på en såpass åpen måte,så er det inngripende. Jeg vet at regjeringen vurderer spørsmålet om advokatenskal ha taushetsplikt i forhold til romavlyttingsmateriale. At de ikke utenvidere kan gis slikt materiale og annet bevismateriale, og at de ikke utenvidere kan gi det videre til andre, sier Holme til NRK.