Se musikkvideoen der politifolk kritiserer reformen

«POD lovte mer politi i gata, men plutselig har 20 patruljer blitt erstattet med tre.»

Publisert Sist oppdatert

Det er i en ny musikkvideo publisert på Youtube at politifolk rapper kritisk og med glimt i øyet mot nærpolitireformen – eller «close police reform» som de velger å kalle reformen.

I musikkvideoen som er basert på teksten og melodien fra rap-låta Gangsta's Paradise fra 1995, beklager de rappende politibetjentene seg over mange arbeidsoppgaver. De begraver også tidligere politireformer. Det var NRK.no som først omtalte musikkvideoen.

«I've been spending most of my life, fighting in the gangsta's paradise. They been spending most of their lives, watching TV and Hotel paradise», lyder det første refrenget, der det kan virke som om betjentene sikter til Politidirektoratet.

– Det er et skråblikk på noe som opptar oss i politiet, politireformen, med ombygging av tjenestesteder og flytting av folk. Og vi vil synliggjøre en del aspekter ved reformen med humor og glimt i øyet. Og vi ønsker jo å treffe på at man tåler endring og vi prøver å skape entusiasme og glede. Vi kan være selvironiske, tulle og ha det moro. Jeg tror det er bra for folk å også se den siden av politiet, sier politioverbetjent Stefan Moldvær i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Musikkvideoen skal først ha vært tenkt til intern bruk. Politimester Christine Fossen i Sør-Øst politidistrikt, sier de tåler musikkvideoen.

– Vi som politidistrikt og politiansatte står i en veldig krevende reform og vi må tåle at noen av våre ansatte velger å ha et litt humoristisk blikk på det, sier hun til NRK, og legger til at det bør være god takhøyde når videoen er laget etter beste mening.