Våren 2013 gikk det første studentkullet ut av Politihøgskolen (PHS) i Stavern.
Våren 2013 gikk det første studentkullet ut av Politihøgskolen (PHS) i Stavern.

Rekordstort studentkull

720 studenter fordelt på tre studiesteder, utgjorde i år tidenes største avgangskull av ferske politifolk.

Publisert Sist oppdatert

De seks klassene med avgangsstudenter fra Politihøgskolen (PHS) i Stavern, var i tillegg historiske som de første uteksaminerte fra dette studiestedet.

– Dette er også første gang PHS måtte ta i bruk hele alfabetet for å navngi avgangsklassene, smilte Siw Thokle, leder for PHS i Stavern, etter at klasse X, Y, Z, Æ, Ø og Å hadde fått sine vitnemål.

– Når jeg ser på dere i dag, er jeg utrolig stolt av den utviklingen dere har hatt i løpet av treårsperioden her på PHS, fortsatte hun.

– Etterlengtet økning

Sammen med avgangsstudentene fra Bodø og Oslo, er Stavern-studentene en del av et rekordstort avgangskull på nærmere 720 studenter.

– Det er det største kullet noensinne, og dere er med på å gi en etterlengtet økning i politistyrken. Jeg gleder meg til å se dere igjen som politimenn og kvinner, ute på små og store tjenestesteder, sa justisminister Grete Faremo til avgangsstudentene i Stavern.

Også politidirektør Odd Reidar Humlegård var til stede for å gratulere det første avgangskullet fra Stavern. Hans formening til de nyutdannete var å søke seg dit jobbene er.

– Ikke søk dere til de største stedene hvis dere tror det er der dere får flest selvstendige oppgaver. Det er på de små stedene dere får ansvar og variasjon. Søk dere til grisgrendte strøk, selv om det er noen kilometer til nærmeste kaffebar, oppfordret Humlegård.

Første bestemann

Vanligvis er det kun den beste akademiske studenten på landsbasis som markeres av PHS, og i år ble det Stian Monsen Rigle som gikk ut med 11 A-er og 6 B-er i Oslo. Men blant det aller første avgangskullet i Stavern, ble også det studiestedets beste akademiske student kåret. Det ble Kristine Uhlen Engen.

– Det kom litt overraskende, men det var godt å se at innsatsen ga resultater, sier hun til Politiforum.

23-åringen skal nå ta fatt på en sommerjobb ved Lyngdal lensmannskontor.

– Jeg gleder meg veldig til det, så får vi se hva som skjer videre.