Politistudiet er tredje mest populært

Politiyrket blir stadig mer ettertraktet blant studentene. Med Oslo i spissen klatrer alle PHS' studiesteder på listen over de mest populære førstevalgene.

Publisert Sist oppdatert

Politihøgskolen i Oslo har klatret forbi rettsvitenskap på Universitetet i Bergen på listen over landets mest populære studium. Dermed inntar PHS plassen som landets tredje mest ettertraktede studiested på Samordna opptaks rangering.

LES OGSÅ: Aldri før har så mange ønsket å bli politi

Samtlige av PHS sine utdanningssteder har steget på listen. Bodø som i fjor lå som nummer 28 har gått forbi Stavern og endt på 18. plass. Stavern har gått fra 25. til 24., mens Kongsvinger har relativt sett økt mest ved å gå fra 84. plass til å bli nummer 69.

PHS-front
PHS-front

Samlet sett har PHS økt med 16,92% fra 2014, noe som betyr at det er 3421 potensielle studenter med PHS som førstevalg som skal konkurrere om de 720 studieplassene.

– Vi håper at de rekordhøye søkertallene også gir et økt antall kvalifiserte søkere i sluttfasen av opptaket. Politihøgskolen skal ta opp 720 studenter, og vi ønsker at det skal være god konkurranse om disse studieplassene, sier PHS-rektor Nina Skarpenes.

Rettsvitenskap ikke lenger på topp

Over PHS Oslo ligger Norges Handelshøyskoles siviløkonomutdanning på førsteplass, og rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo på andre. Disse har byttet plass fra i fjor slik at begge de høyest rangerte jusstudiene har gått ned, tross rekordtall her også.

Alt i alt har 127 929 personer søkt høyere grunnutdanning i Norge i år – 8000 fler enn i 2014.