Geir Gudmundsen, politimester i Hordaland politidistrikt under og etter Monika-saken, har fratrådt stillingen sin midlertidig.
Geir Gudmundsen, politimester i Hordaland politidistrikt under og etter Monika-saken, har fratrådt stillingen sin midlertidig.

Politimester Geir Gudmundsen slutter inntil videre

Politimester i Hordaland politidistrikt, Geir Gudmundsen, slutter i jobben mens granskingen pågår.

Publisert Sist oppdatert

Geir Gudmundsen forlater stillingen som politimester i Hordaland politidistrikt fram til granskningen av distriktet er ferdigstilt.

Etter det Politiforum erfarer ble avgjørelsen medelt politiet i Bergen gjennom en sim-varsling kl 16.22. Klokken 16.40 bekreftet Politidirektoratet i en pressemelding at Gudmundsen etter eget ønske innbeordres til Politidirektoratet.

– På bakgrunn av alt som skjer i Hordaland politidistrikt knyttet til min rolle har jeg bedt politidirektøren om å bli innbeordret til POD fra mandag. Varighet vil være til granskningsarbeidet er avsluttet. Jeg tror dette er til beste for politidistriktet og de ansatte, sier politimester Geir Gudmundsen i pressmeldingen.

Humlegård: Alle fakta må på bordet

I går krevde Politiforums redaktør Ole Martin Mortvedt at ledelsen i distriktet måtte gå etter behandlingen av Monika-saken og varsleren Robin Schaefer. Også politikere og andre medier konkluderte senere med det samme.

I et svar til Politiforum denne uken sa Gudmundsen at han ikke hadde vurdert å tre til side. Men nå er det altså visepolitimester John Reidar Nilsen som tar ledelsen i distriktet i tiden framover.

– Det gjenstår en del arbeid før vi har det fulle og hele bildet av hva som skjedde i etterforskningen av Monika-saken. Alle fakta må på bordet i denne saken. Men jeg forventer samtidig at distriktet tar tak i de forholdene som er kommet fram, og gjennomfører planlagte tiltak, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

– Innholdet i boken er alvorlig

Om boken til varsleren Robin Schaefer sier Humlegård at innholdet er alvorlig. Han slår fast at Schaefer har varslerstatus og at POD har engasjert ekstern hjelp for å komme til bunns i saken.

– Det er tungt å vite hvilken belastning politiets håndtering av denne saken har påført Monikas mor. Som politidirektør vil jeg beklage dette på det sterkeste. Saken blir nå svært grundig belyst. Det er en forutsetning for å lære av den, og for å gjøre alt vi kan for at det samme ikke skjer igjen, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.