Slik blir Politidirektoratets (POD) nye kontorbygg i Fridtjof Nansens vei på Majorstua seende ut.
Slik blir Politidirektoratets (POD) nye kontorbygg i Fridtjof Nansens vei på Majorstua seende ut.

Politidirektoratet flytter

Politidirektoratet (POD) har for lengst vokst ut av sine nåværende lokaler, og skal flytte inn i et 8080 kvadratmeter stort nybygg på Majorstua.

Publisert Sist oppdatert

POD signerte leieavtalen for bygget den 28. november, og regner med å flytte inn i de nye lokalene høsten 2015.

Kontorbygningen skal settes opp i Fridtjof Nansens vei 16, i bakgården mellom Egmont-bygget (som i dag huser PDMT) og Norges vassdrags- og energidirektorat. Igangsettingstillatelsen ble gitt i oktober i år, og byggingen av lokalene er i gang.

- POD får ved denne flyttingen en bygning som er stor nok til samtlige medarbeidere, moderne, fleksibel, funksjonell og gir muligheter for effektiv samhandling, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård i en melding på PODs intranett.

Fire lokasjoner

I dag holder PODs ansatte til på fire forskjellige lokasjoner i Oslo: Majorstuen, Mariboes gate og hos Kripos på Bryn, i tillegg til hovedkontoret i Oslo sentrum.

Det nye bygget på Majorstua skal romme alle direktoratets ansatte. De ansatte skal også være med i prosessen som nå er startet opp med å planlegge og utvikle de nye lokalene, ifølge politidirektøren.

Innflytting skjer imidlertid først høsten 2015, og i mellomtiden skal POD gjennomføre midlertidige flyttinger, for å samle avdelinger og seksjoner i tråd med direktoratets nye organisering.

Sju etasjer

Det er selskapet Fridtjof Nansens vei 14 AS som er tiltakshaver for prosjektet, mens arkitektfirmaet Dark Arkitekter har stått for utformingen av bygningen, som skal bestå av sju etasjer pluss en underjordisk parkeringskjeller over to plan.

Totalt kontorareal i bygningen blir 8080 kvadratmeter, mens parkeringskjelleren blir på 4890 kvadratmeter og skal romme maksimalt 168 parkeringsplasser.

Det vil også settes opp 57 sykkelplasser i tilknytning til bygningen. Bygningen vil også få en takterrasse.

Inne i kontorbygningen blir det i hovedsak lagt opp til åpent kontorlandskap, men med fleksible løsninger for leietakere, kommer det fram av byggesøknaden.