Geir Gudmundsen da han fortsatt var politimester i Hordaland politidistrikt.
Geir Gudmundsen da han fortsatt var politimester i Hordaland politidistrikt.

POD betaler lønn og opphold for Geir Gudmundsen

Den avgåtte politimesteren fra Monika-saken har fått prestisjejobb i Interpol. Politidirektoratet (POD) betaler lønn og opphold.

Publisert Sist oppdatert

Det melder ABC Nyheter, etter at Politiforum tirsdag avslørte at Gudmundsen hadde fått jobb som assisterende direktør for Interpols «Command and Co-Ordination center», eller operasjonssentral, som senteret også kan kalles.

Nå kommer det også fram at jobben som Gudmundsen selv søkte på og fikk, blir lønnet av POD.

- Geir Gudmundsen har søkt på en jobb, vært til intervju og er vurdert av Interpol som den beste kandidaten til den stillingen han nå har fått. POD har støttet hans søknad, fordi Gudmundsen har kompetanse for denne stillingen. Det var ingen andre søkere fra Norge til denne jobben. Norge dekker lønn og opphold for medarbeidere som utstasjoneres til denne typen stillinger, på lik linje med andre medlemsland i Interpol, skriver Politidirektoratet i en e-post til ABC Nyheter.

I en melding til ansatte i politiet uttaler POD at Gudmundsen vil få brukt sin kompetanse som tidligere politimester og sjef for Hovedredningssentralen godt i Interpol. POD uttrykker der glede for at Gudmundsen har konkurrert seg inn i en viktig stilling.

Gudmundsen var politimester i Hordaland politidistrikt da Monika-saken pågikk. Etter massiv kritikk, trakk han seg først midlertidig, deretter permanent fra stillingen i 2015.

Siden den gang har Gudmundsen jobbet som rådgiver i POD, med politimesterlønn, fri bolig i Oslo og fri hjemreise til Bergen.