PF-leder Sigve Bolstad på talerstolen under landsmøtet i november. Da fortalte justisministeren at han ville utrede bevæpning.
PF-leder Sigve Bolstad på talerstolen under landsmøtet i november. Da fortalte justisministeren at han ville utrede bevæpning.

PF krever fortgang i utredning av fast bevæpning

Etter stans i midlertidig bevæpning.

Publisert Sist oppdatert

Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, mener det er på tide at utredningen av bevæpning av politiet kommer i gang.

I november annonserte justis- og beredskapsminister Anders Anundsen at regjeringen ville sette i gang en offentlig utredning av fast bevæpning av politiet.

Etter at Politidirektoratet i dag trakk tilbake den midlertidige bevæpningen, krever PF-leder Bolstad at arbeidet snart bør starte.

– Politiets Fellesforbund står fast på landsmøtevedtaket fra 2012 om at politiet bør bevæpnes. Jeg imøteser en snarlig oppstart av utredningen. Justis- og beredskapsministeren må få startet arbeidet, sier Bolstad.

Vil legge fram utvalg og mandat så raskt som mulig

Justis- og beredskapsdepartementet opplyser til Politiforum at det ikke er mulig å svare på når utredningsarbeidet skal starte, hvem som skal sitte i utvalget og hvor lang tid arbeidet med bevæpningsutredning vil ta.

Årsaken er at sammensetning av utvalg og mandat er under arbeid. Departementet opplyser at målet er å få lagt fram utvalg og mandat så raskt som mulig.

PF har jobbet for bevæpning siden høsten 2012 og mener politiet bør ha generell bevæpning på fast basis. Men i dag fikk altså forbundet beskjed om at politiet skal tilbake til fremskutt lagring, slik det var før 25. november 2014.

– Jeg setter pris på at politidirektøren legger positivt merke til hvordan polititjenestepersoner har håndtert det å gå bevæpnet. Vi ser også at tilliten til politiet har ikke blitt svekket som følge av at tjenestepersoner har vært bevæpnet, sier Bolstad.