Oppfølging er veldig viktig

Ledelsen ved Larvik politistasjon og Vestfold politidistrikt strakk seg så langt de kunne for å hjelpe Per Henrik Semb.

Publisert Sist oppdatert

Det sier politistasjonssjef Tor Eriksen ved Larvik politistasjon. Per Henrik satt og våket over kona på sykehuset da Eriksen ringte etter ulykken. På det tidspunktet var han kun ansatt i et vikariat på ordensseksjonen.

– Per Henrik sier da til meg, hvordan blir det med meg og jobben nå? Det gikk rett i hjerterota. Jeg ringte politimesteren, og det endte med at han fikk tilbud om fast jobb. Vi fikk det til helt etter boka. Da kunne Per Henrik senke skuldrene, sier politistasjonssjefen.

I tiden etter dødsfallet, hadde ledelsen ved stasjonen tett dialog med Per Henrik.

– Han var sykmeldt en periode, men ville gjerne tilbake i jobb sammen med kollegene på ordensseksjonen. Vi tilrettela rett og slett tjenestelista hans, så han kunne følge opp barna. Der strakk vi oss veldig langt, så han kunne fortsette å jobbe på vaktlaget sitt. Det var viktig for oss å følge ham tett opp, understreker Eriksen.

Benedicte Bjørnland var politimester i Vestfold da tragedien rammet Per Henrik. Hun sier det er godt HMS-arbeid at arbeidsgiver legger til rette for medarbeidere som havner i livskriser.

– Generelt tenker jeg at hvis man med litt enkle midler, for eksempel å legge om turnus og legge til rette for fleksibelt oppmøte, så vil det bidra til at vedkommende kommer raskere tilbake i jobb. Det er en god investering. Så er det en menneskelig behandling av en kollega også. Ingen av oss er maskiner, sier Bjørnland.

I år har Per Henrik blitt overført til etterforskningsseksjonen, fordi turnusen på ordensseksjonen ikke lot seg kombinere med livet som småbarnsfar.

Politistasjonssjef Eriksen vil samtidig berømme kollegene som stilte opp langt ut over det som kunne forventes.

– Fra mitt ståsted får jeg nesten klump i halsen av å se hvor flinke folk er til å følge ham opp på fritiden også. Det hjelper jo Per Henrik, men jeg tror også at den korpsånden de klarte å vise, bygger opp hele ordensseksjonen.

På fjorårets julebord ble Per Henriks kollega og kompis Bernt Aamodt hedret for det han hadde gjort.

– Vi deler ut en veldig hyggelig pris på julebordet, nemlig årets kollega. I fjor var det ingen konkurranse. Det ble Bernt, sier Eriksen.