32.300 romerikinger får oppdateringer fra politiets arbeid i blant annet Skedsmo og Nittedal. Etterhvert skal distriktet slås sammen med Follo og Østfold, som begge har ca. like mange følgere som Romerike.
32.300 romerikinger får oppdateringer fra politiets arbeid i blant annet Skedsmo og Nittedal. Etterhvert skal distriktet slås sammen med Follo og Østfold, som begge har ca. like mange følgere som Romerike.

Operasjonssentralene kan miste over en kvart million Twitter-følgere

Dersom Twitter-kontoene til operasjonssentralene som skal legges ned forsvinner.

Publisert Sist oppdatert

Twitter er blitt den fremste kanalen for operasjonssentralene rundt i landet, for varsling av ulykker og hendelser til befolkning og medier. Men når 15 av 27 operasjonssentraler legges ned, risikerer politiet å miste over en kvart million Twitter-følgere.

Dagens 27 operasjonssentraler har i underkant av 750.000 følgere på Twitter. Rundt 265.000 av dem følger operasjonssentralene som i framtiden skal legges ned.

Legges også Twitter-kontoene til disse sentralene ned, kan politiet altså miste over en tredjedel av alle Twitter-følgerne sine.

Kan ikke slå sammen Twitter-kontoer

Problemet kunne vært løst ved at man kunne slått sammen Twitter-kontoer. Men Twitters tillater verken dette, eller at man overfører følgere til andre kontoer:

Skjermdump fra Twitter.
Skjermdump fra Twitter.

– Vil komme fram til en løsning

Margrete Halvorsen, direktør for kommunikasjonsavdelingen i Politidirektoratet, sier til Politiforum at Twitter er viktig for operasjonssentralene. Foreløpig vil politiet fortsette å twitre på alle de 27 kontoene, forklarer hun.

– Twitter er viktig både for å holde samfunnet oppdaterte på løpende hendelser, og for å komme ut med viktige forebyggende budskap i ulike sammenhenger. I løpet av 2015 kom samtlige landets operasjonssentraler på Twitter. Dagens 27 operasjonssentraler vil bestå i lengre tid framover. I en overgangsperiode vil det også twitres fra alle 27 operasjonssentralene.

Men før sentralene slås sammen vil POD lage en plan.

– Politidirektoratet jobber med en plan for hvordan både Twitter og andre digitale kanaler skal brukes i politiet i tiden framover. Vi har god tro på at vi også fremover skal komme fram til en løsning som sikrer at vi beholder kontakten med flest mulig av de som følger politiet på Twitter i dag, sier Halvorsen.