Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen kan være på vei ut av stillingen, melder NTB.
Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen kan være på vei ut av stillingen, melder NTB.

NTB: Anundsen går av

NTB melder søndag at Anders Anundsen (Frp) er ferdig som justis- og beredskapsminister, etter eget ønske.

Publisert Sist oppdatert

Ingen fra offisielt hold vil kommentere før Erna Solberg går ut med nyheten. Hvis det ikke blir fremskyndet, vil statsministeren trolig bekrefte statsrådbytte kommende tirsdag.

NTB melder ifølge VG at det er Per Willy Amundsen som kommer til å ta over etter Anundsen. Avgangen skjer etter eget ønske.

Har vært sliten

Det er tidligere kjent at Anundsen har meldt at han er sliten. Likevel har folk i politiet ment å sett at Anundsen har hatt fornyet energi den siste tiden.

For politi-og lensmannsetaten er det viktig med en statsråd som tett følger pågående politireform. Spørsmålet som mange nå stiller seg, er om Anundsen har sett at han ikke har klart å få nok økonomi inn i politireformen til at den kan lykkes.

Allerede nå ser politidistriktene konturene av en enda strammere økonomi i 2017 enn foregående år.

− God dialog med Anundsen

PF-leder Sigve Bolstad karakteriserer samarbeidet han har hatt med justis- og berdskapsminister Anundsen som godt.

− Vi har hatt en veldig god dialog med sittende statsråd. Hvis ryktet om Anundsens avgang stemmer, legger vi til grunn at den nye statsråden følger i samme spor som sittende justis- og beredskapsminister, sier Bolstad.

Han fremhever at politiet er inne i tidenes reform, og at justis- og beredskapsministeren er i en svært viktig posisjon for politiet.

Anundsen fremheves fra politihold for å ha vært en tilgjengelig og svært politiinteressert statsråd. Men nå kan det altså være slutt, etter tre år og tre måneder som justis- og beredskapsminister.