Her har norsk politi nettopp pågrepet lommetyver i Berlin. Vinningsgruppen i Oslo-politiet delte på Twitter at de var på plass i kveld. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Vinningsgruppen.

Norsk politi jaktet lommetyver under Champions League-finalen

DaJuventus og Barcelona møttes lørdag kveld var Vinningsgruppen på plass.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld stod Fotball-Europa på hodet. Champions League-finalen ble spilt i Berlin.

Da tilreisende Juventus-supportere fra Italia og Barcelona-supportere fra Spania fylte de nær 75.000 seter på tyske Olympiastadion, betød det også mye folk i gatene i Berlin. Og med mange, glade folk i gatene, ble byen attraktiv for omreisende lommetyver.

Vinningsgruppen, som til daglig holder til på Sentrum politistasjon i Oslo, er eksperter på å avsløre lommetyver, og bistod derfor tysk politi.

– Vi har et par mann der nede. Berlin-politiet lurte på om vi kunne hjelpe dem i forbindelse med Champions League-finalen, forklarer Roar Kvassheim, leder for Vinningsgruppen.

Pågrep lommetyver timer før finalen

Vinningsgruppen meldte på sin Twitter-konto lørdag kveld at de hadde pågrepet lommetyver sammen med tysk politi, og la ut et bilde fra Berlin.

Totalt var 1000 politifolk ute i Berlins gater i forbindelse med finalen, melder tyske Die Welt. 30 av dem jobbet spesifikt med lommetyver, og blant disse jobbet belgiske og norske politifolk.

– Dette handler om politisamarbeid over hele Europa. Vi bekjemper samme problemet, som er omreisende vinningskriminelle, sier Kvassheim til Politiforum.

Tidligere har Politiforum fortalt hvordan det internasjonale samarbeidet førte til at Vinningsgruppen pågrep lommetyver og fant over 30 mobiltelefoner under en metal-konsert i vinter.

Kvassheim mener samarbeidet er nøkkelen for politiet i kampen mot lommetyvene.

– Vi kan bidra med det vi kan, og samtidig lære oss nye ting vi kan ta med tilbake. Det går begge veier. Her hjemme har vi nådd et nivå som gjør at tysk politi ser at vi er gode og kan være en aktuell partner, fastslår Kvassheim.

Vinningsgruppen la ut dette bildet fra Berlin på sin Twitter-konto lørdag kveld.
Powered by Labrador CMS