- Norge ikke klar for politi-hijab

- Det overordnede svaret er fortsatt nei til hijab i politiet, mener Politiets Fellesforbund.

Publisert Sist oppdatert

Politiets Fellesforbund har hele tiden vært tydelig i sitt standpunkt i hijab-debatten, og heller ikke etter dagens møte så forbundsleder Arne Johannesen grunnlag for å endre dette.

- Vi fått flere innspill og nyanserte synspunkt i saken. Men ut i fra det vi har hørt her i dag, er det overordnede svaret fortsatt nei til hijab i politiet, sa Johannesen etter møtet.

Skuffet over regjeringen

Narjet Sandhu jobber ved Stovner politistasjon, og hun er særlig skuffet over at regjeringen kastet ut hijab-forslaget uten å invitere til en bredere diskusjon i forkant.

- Vi har startet i feil ende. Denne debatten burde vi hatt lenge før forslaget kom. Samfunnet er ikke klar for en kombinasjon av hijab og politiuniform ennå, sier Narjet Sandhu, som sier at hun synes denne debatten har kommet helt ut av styr.

Ifølge Aftenposten.no får Narjet Sandhu støtte fra kollega og politioverbetjent Sughara Khan.

Konservativt

Hun har arbeidet i politiet siden 1997, og er som kvinnelig politi med minoritetsbakgrunn for pionér å regne. Imidlertid mener hun tiden på langt nær er moden for å tillate bruk av hijab i politiet.

- Politiyrket er et konservativt yrke, og jeg opplever fortsatt at folk har vanskeligheter med minoriteter i politiet. De siste årene har vi likevel fått økende tillit og respekt, men jeg mener det er andre ting som bør komme før det å tillate hijab til politiuniformen, sier Khan til Aftenposten.no.

Khan er praktiserende muslim, arrangerer religiøse møter og sender barna sine i moskéen.

- Religionen har jeg i hjertet, ikke på hodet. Til de som vil bruke hijab i politiet vil jeg stille spørsmålet: Hva slags politi skal du være hvis du ikke kan ta en mann i hånda, eller hvis du ikke kan pågripe en mann?