Politiets enslige helikopter svever over Alnabru i Oslo.
Politiets enslige helikopter svever over Alnabru i Oslo.

Nå skal politiet få tre helikoptere

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) skal sørge for at politiet har tre helikoptre i 2019.

Publisert Sist oppdatert

Det kom fram i et innslag på NRK Dagsrevyen tirsdag, i forkant av at regjeringens reviderte nasjonalbudsjett legges fram i morgen.

– I 2019 skal dette være på plass, sa Amundsen til NRK.

Noen uker før statsbudsjettet ble lagt fram i fjor høst, varslet daværende justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) at regjeringen ville gå inn for å kjøpe inn to nye politihelikoptre, med opsjon på et tredje.

Den gangen inviterte statsråden med seg TV2 på besøk til politiets helikoptertjeneste på Gardermoen.

Nå har altså hans etterfølger tatt samme reise for å overbringe gladnyheten om at også det tredje helikopteret kommer til å bli en realitet. Flere detaljer om dette er ventet å komme under framleggelsen av revidert nasjonalbudsjett.

I motsetning til dagens helikoptre, skal de nye ha transportkapasitet. I tillegg skal de ha lenger rekkevidde.

– Hvis vi har en alvorlig hendelse, og vi må sette inn Beredskapstroppen, er det avgjørende at vi kan transportere dem ut, og det kan skje raskt, sa justis- og beredskapsminister Amundsen til NRK.

Hvilken type helikopter det kan bli snakk om, vil først bli offentliggjort når forhanlingene med potensielle leverandører er gjennomført. Alle tre helikoptrene vil ha base på det nye beredskapssenteret som planlegges på Taraldrud utenfor Ski kommune.

Det blir med andre ord ikke snakk om flere helikopterbaser, slik Politidirektoratet tidligere har ønsket. Både Bergen, Trondheim og Tromsø ble nevnt som mulige baser.