Nå er studentene blitt politi

I dag ble studentene som har fullført Politihøgskolen i Stavern uteksaminert. Se stor bildeserie.

Publisert Sist oppdatert

– Mor og far er her. Det er stort for dem. De ville helst jeg skulle velge noe annet, men det var et klart valg dor meg. Nå er de bare stolte, sier Ine Heer.

Hun er en av mange B3-studenter som i dag ble uteksaminert fra Politihøgskolen i Stavern. I sola utenfor Bølgen kulturhus i Larvik var det klart for høytidelig oppstilling i formiddag, etterfulgt av seremoni i kulturhusets storsal.

– Det er en fin dag, sier Nils-Christian Thorstein.

Nå går veien videre i sommerjobb.

Ine Heer, Nils-Christian Thorstein og Henriette Aas var blant de uteksaminerte studentene i Stavern.
Ine Heer, Nils-Christian Thorstein og Henriette Aas var blant de uteksaminerte studentene i Stavern.

– Jeg har vært heldig å få sommerjobb i Rogaland, der jeg hadde praksis. Så blir det kanskje en ny søkerunde til høsten, for sommervikariat er jo begrensa. Men jeg er optimistisk og tror ikke vi har det så mye verre enn andre bachelorstudenter, og i dag skal vi markere at tre år er over, smiler han.

– Det er en veldig stor dag, en dag jeg har sett fram til. Det å stå sammen med de man har kjempa sammen med for å komme i mål, er det som gjør mye av dagen. Vi har jo støtta hverandre gjennom det, sier Rebekka Ulriksen, en annen av studentene.

SE OGSÅ BILDESERIEN FRA OSLO HER

– En spennende tid

Under seremonien talte blant annet justis- og beredskapsminister Anders Anundsen, politidirektør Odd Reidar Humlegård og PHS-rektor Nina Skarpenes.

De la alle vekt på reformtiden politiet er inne i.

– Dere går inn i politiet på en svært spennende tid. Vi gjennomfører nærpolitireformen der vi skal bli mer nære, komme enda nærmere der folk er, og også spesialisere politiet. Det gir dere et karrieremuligheter som er større en noen gang. Dere skal være med å utvikle politiet, og må være en god følelse å kjenne på når dere har lagt tre år bak dere, sa Anders Anundsen.

– Gjennom nærpolitireformen har vi muligheten til å bli et enda bedre politi, sa Humlegård.

PHS-rektor Nina Skarpenes oppfordret studentene til å bidra med sin nye kunnskap, og også ta vare på erfaringen som finnes i etaten fra før.

– Norsk politi er et politi for hverdag, fest og krise. Det har vi utdannet dere til. Dere skal være klare for hverdagens saker, for fest med kongelige besøk og for kriser. Nærpolitireformen er godt i gang. Dere har oppdatert kunnskap, pågangsmot og et friskt blikk, sa Skarpenes.

Hun ga også de nyutdannede andre råd på veien.

– Tenk over dine tjenestehandlinger. Tenk over ditt indre kompass. Må du endre kurs? Er du åpen for åpen jevnlige evalueringer? Da utvkler du deg også som person, sa Skarpenes til de som nå er hennes tidligere studenter.